21. března 2016 • 18:28

Šílenství kolem Soukalové! Pro její podpis přišly dva tisíce lidí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S hodinovým zpožděním dorazila vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Soukalová do Česka po dlouhé cestě z finále sezony z Chanty-Mansijsku přes Mnichov až do Prahy. Stále nemohla svému triumfu uvěřit a byla nadšená, když viděla frontu fanoušků čekajících na autogramiádu. Podívejte se na reportáž iSport TV.



S hodinovým zpožděním dorazila vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Soukalová do Česka po dlouhé cestě z finále sezony z Chanty-Mansijsku přes Mnichov až do Prahy. Stále nemohla svému triumfu uvěřit a byla nadšená, když viděla frontu fanoušků čekajících na autogramiádu.

"To je neskutečné, úplně se mi z toho roztřásly kolena. Přeci jen to není tak dávno, co biatlon skoro nikdo neznal," řekla Soukalová poté, co poprvé doma ukázala velký křišťálový glóbus, který získala jako první Češka po 26 letech. "Když jsem viděla ten dav, tak je to asi to nejvíc, čeho se můžu za sportovní kariéru dočkat."

Fronta odhadem asi dvou tisíc fanoušků se k budově Českého rozhlasu vinula až od podchodu pod magistrálou u Národního muzea. "Těšíme se na Gábinu," shodovala se většina z nich. Někteří přišli už hodinu a půl předem a dokonce s lyžemi.

Šílenství kolem Soukalové! Pro její podpis přišlo dva tisíce lidí
Video se připravuje ...

Cestou z Ruska seděla Soukalová vedle vítěze mužského SP Martina Fourcada. Společně s Francouzem podepisovali startovní čísla. "Přišlo mi to jako parodie. Vůbec mi nepřijde pravděpodobné, že se normální holka jako já může dostat na biatlonový level, aby seděla vedle takového biatlonového nadsamce," řekla.

Dvojnásobná olympijská medailistka a majitelka tří cenných kovů z mistrovství světa se s rolí vítězky Světového poháru sžívá jen pomalu. "Pořád jsem taková, že nevím, co mám teď dělat. Jsem nejistá. Je to nová úloha, tak nevím, jak se s tím popasovat. Je to neskutečný. Jsem první, jéžišmarjá, je mi z toho úplně horko," uvedla.

Řada fanoušků Soukalové se táhla od budovy Českého rozhlasu až k Národnímu muzeu
Řada fanoušků Soukalové se táhla od budovy Českého rozhlasu až k Národnímu muzeu

V životní sezoně byla nejhůře jedenáctá a ve žlutém dresu vedoucí závodnice jezdila s malými přestávkami od prvního závodu. "Nechtíc jsem se ujala žlutého čísla od začátku, nebylo to jednoduché a pořád se to přiostřovalo. V závěru chyběly trochu psychické síly a ta cesta za vítězstvím byla dlouhá a náročná," řekla.

Vítězství ve Světovém poháru bude pro Soukalovou do dalších sezon zavazující. "Ale já doufám, že tvrdým tréninkem a tím, že se budu s tou rolí víc ztotožňovat, tak mě to posune dál a budu schopná odolat tomu tlaku, který na mě bude vyvíjený. Ale těším se na to, protože nemám ráda jednoduché úkoly," řekla Soukalová.

VÍCE O ÚSPĚŠNÉ SEZONĚ GABRIELY SOUKALOVÉ ZDE>>>

Soukalová zářila v červeném. Bude to hřát navždy, řekla s glóbem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud