9. ledna 2016 • 12:51

Vonnová kralovala sjezdu v Zauchensee a vyrovnala historický rekord

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američanka Lindsey Vonnová vyhrála dvoukolový sjezd v Zauchensee a 36. triumfem vyrovnala rekord rakouské legendy Annemarie Moserové-Pröllové v počtu sjezdařských vítězství ve Světovém poháru. Klára Křížová skončila na 25. místě a poprvé v sezoně bodovala.



Vonnová ovládla první kolo netradiční disciplíny s náskokem 91 setin sekundy před Kanaďankou Larisou Yurkiwovou. V druhém dějství ho rozšířila na rovnou vteřinu, třetí skončila Cornelia Hütterová z Rakouska. Celkově má Vonnová v SP na kontě 72 prvenství.

Křížová postoupila do druhého kola z 29. místa a své umístění pak ještě o čtyři příčky vylepšila. Na vítězku ztratila 4,41 sekundy. Ve sjezdu naposledy bodovala před dvěma lety, výš než dnes byla ve výsledkové listině závodu SP jen dvakrát v kariéře.

Vedoucí žena SP Lara Gutová ze Švýcarska minula v prvním kole branku a jízdu nedokončila. Přesto dál vede průběžné pořadí, před Vonnovou má náskok 58 bodů.

Hůř dopadla Lotte Smiseth Sejerstedová, po jejíž nehodě byl závod na čtvrt hodiny přerušen a norská lyžařka odletěla ze sjezdovky zavěšená na nosítkách pod vrtulníkem. O jejím zdravotním stavu zatím pořadatelé neinformovali.

Na dvě kola se ženský sjezd jel naposledy před 14 lety. Trať v Altenmarktu-Zauchensee, zkrácená kvůli nedostatku sněhu, měřila místo obvyklých tří kilometrů jen 1875 metrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud