17. února 2015 • 09:38

Rada už patří Teplicím! Jihlava ho pustila, v úterý podepsal smlouvu

Autor: koš, pj, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třikrát a dost? Kdepak. Pro Teplice má Petr Rada slabost, na jejich nabídku v úterý kývl už počtvrté. Zatím se na severu Čech vždy zdržel jen jeden rok. Nyní dostane za úkol důstojně dokončit sezonu, kterou slušně rozjel jeho trenérský kolega Zdeněk Ščasný. Rada v pondělí pozdě večer získal potřebný souhlas od Jihlavy, kde měl do června platnou smlouvu, a v úterý ráno ho vedení Teplic potvrdilo ve funkci. S klubem podepsal kontrakt do konce sezony s opcí a dopoledne už vedl první trénink.



Pět dní před startem ligových bojů není opravdu jednoduché přivést k týmu nového trenéra, proto jsme se rozhodli pro stabilizační prvek v podobě Petra Rady, který náš klub velmi dobře zná a my naopak známe jeho práci," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Teplic Jan Skýpala.

Zkušený kouč a vyhlášený motivátor v pondělí vpodvečer zasedl k jednomu stolu s vedením Teplic. Vyslechl si, že o něj má klub zájem. Svůj nástup k týmu však Rada tak narychlo přislíbit nemohl. Potřeboval k tomu souhlas Jihlavy, kde mu běží do konce června kontrakt. Ten nakonec dostal od samotného bosse Františka Vaculíka, který mu vydal i písemnou podobu a podepsání kontraktu v Teplicích už nic nebránilo, jak Rada exkluzivně pro Sport potvrdil už v pondělí večer.

K přesunu do Teplic došlo hodně narychlo. "V pondělí večer jsem dostal od pana Vaculíka (jihlavského majitele) svolení, že budu od sedmnáctého února volný. Můžu tudíž jednat s Teplicemi. Tohle bylo nutné k tomu, abychom se mohli v jednáních posunout dál a něco finalizovat. Do té doby jsem nemohl nic slíbit. Fotbal už mě v tomto směru v minulosti vyučil. Dokud to není na papíře, tak nic neplat," uvedl Rada, který se hned po dolazení smlouvy vrhl do práce.

Čas na aklimatizaci v prostředí, které z minulosti dobře zná, bude mít minimální. "Nabídka mě potěšila, to nezapírám. Ale situace je složitá, liga začíná za čtyři dny. Některé hráče znám, jiné ne. Vůbec jsem nečekal, že se to v Teplicích takto vyvine. Ve snu by mě to nenapadlo, takže jsem o této možnosti ani neuvažoval. Klub ale včera vyvolal jednání a já jsem na něj přijel," dodal Rada.

S uvolněním z Jihlavy neměl problém. "Nic špatného jsem tam neudělal. Akorát se nám na začátku sezony nedařilo. Pana Vaculíka si vážím. Jsem rád, že to takto dopadlo. Prostředí v Teplicích znám, některé lidi ve vedení také. Jiní, jako pan Hrdlička, už tam bohužel nejsou," uzavřel.

"Určitě je rarita, že jsem tady už počtvrté. Ale vždycky jsem tu byl spokojený, práci jsem odvedl, pokaždé jsme hráli v popředí. Doufám, že na to navážeme," citoval Radu server iDNES.cz. "Ještě jsem se nikdy nesetkal s tím, že by trenér sám čtyři dny před ligou rezignoval. Do startu soutěže je to krátká doba a určitě nebudu dělat velké změny. Zápasy Teplic jsem viděl, na dvou jsem byl a hráče znám," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud