25. dubna 2015 • 04:30

Hrůzný šlapák na penaltu! Sudí přešel faul obránce Baníku

Autor: jon, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zmar fotbalového Baníku pokračuje. Ostravský celek nezvládl zápas v Jihlavě, prohrál počtvrté z posledních pěti kol. Do utkání se neslavně zapsal stoper Frydrych, který ve vápně zasáhl nohu domácího Klimenta. Sudí Marek ale penaltový zákrok nepochopitelně netrestal.



Ve čtrnácté minutě měl jihlavský záložník Jan Kliment ruce nahoře. Krásnou střelou překonal ostravského Pavlenku a zvyšoval na 2:0 pro domácí. O chvíli později ale rozdýchával pekelně nebezpečný zákrok.

Kliment se dral do vápna za míčem, chtěl jít do zakončení. Jenže do cesty se mu postavil ostravský stoper Martin Frydrych. Kapitán hostí šel do souboje kopačkou napřed, kterou zasáhl holeň jihlavského mladíka.

Jednadvacetiletý hráč se skácel k zemi, v bolestech ležel na trávníku. Zákrok na první pohled vypadal jako jasný faul na penaltu, potažmo červenou kartu. Sudí Marek ale vůbec nepotrestal a pokračovalo se ve hře.

Jihlava - Ostrava: Tvrdý Frydrychův šlapák na Jana Klimenta
Video se připravuje ...

„Byl jsem tam pozdě, trefil jsem ho. Nebyl to úmyslný zákrok, blokoval jsem jednu střelu, šel jsem naproti druhé, on si to ale stačil posunout a já ho trefil. Nevím, jestli to bylo ve vápně, to jsem si všimnout nestačil, ale byl to faul,“ přiznal po zápase Frydrych.

O pokutovém kopu byl přesvědčený i Kliment. „Myslím, že to penalta byla. Posunul jsem si takovým štrejchnutím balon, on mě trefil,“ uvedl faulovaný hráč. Jihlavský středopolař se po krátkém ošetření do zápasu vrátil, na trávníku vydržel do 62. minuty. Měl ale velké štěstí, po drsně vyhlížejícím ataku mohl dopadnout mnohem hůř.

Rozhodčímu Emanuelu Markovi se nestalo poprvé, aby podobný zákrok přísněji netrestal. Na podzim v zápase Teplic s Bohemians nigerijský útoční Salami trefil kopačkou do hrudi Ericha Brabce a za tvrdý zákrok si vysloužil jen žlutou kartu.

Baníku, který v Jihlavě opět nastoupil bez kapitána Milana Baroše , se nedaří. Sice doma slavně remizoval se Spartou, před čtrnácti dny dokázal vyhrát na Bohemce. Jenže ztráta v Jihlavě znamená už čtvrtou prohru v posledních pěti kolech.

Kung-fu Salami! Teplický útočník odrovnal stopera Brabce
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Slovácko 0:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud