Karel Häring
11. května 2015 • 13:48

Hubník proti Spartě skvěle bránil, pak udeřil. Řekl si o reprezentaci?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to typická hvězda. Nejezdí na reprezentační srazy - na rozdíl od většiny aktérů sobotní bitvy. A nejsou ho plné sociální sítě jako jiných. Zato ho bylo plno na letenském trávníku. Roman Hubník čněl nade všemi. A potvrdil, že na jaře nenajdete v Synot lize lepšího stopera.



Skvělá půlsezona Romana Hubníka se vůbec nemusela odehrát. Stačila jedna věc: aby Olomouc v minulém ročníku nesestoupila. V tom případě už by totiž nosil modrobílý dres. A patrně by hrál o mnohem nižší příčky.

Loni na jaře toho pod Dušanem Uhrinem mladším odehrál minimum, i proto uvažoval o odchodu. Navíc k tomu přispěly i rodinné důvody. „Kdyby se Sigma zachránila, jsem už v Olomouci. Teď vlastně můžu poděkovat Sigmě, že spadla,“ říká s úsměvem, ale nemyslí to špatně.

Z jeho pohledu je to logické. V opačném případě by nemohl prohlásit: „Doufám, že získáme titul v pondělí po zápase s Jihlavou.“ Život tyhle zvraty přináší. Zejména těm, kteří se snaží a nevzdávají se. Ani na podzim pod Miroslavem Koubkem toho moc nenahrál. Po porážce na Slavii vypadl ze základu. Vrátil se do něj jen dvakrát. Na Slovácku a v podzimní derniéře v Jablonci. Jaro nicméně odstartoval po boku Václava Procházky.

Roman Hubník v zápase Sparty s PlzníFoto Sport

HUBNÍK V ČÍSLECH

Akce/úspěšné
105/74

Fauloval/Faulován 2/2

Souboje vyhrané 29/16 (55%)

Vzdušné souboje 14/11 (79%)

Ztráty míče /na vlastní polovině
5/3

Nebylo to nijak oslnivé. Dvakrát mu nafackoval míč, jednou při souboji, jednou dokonce sám. Typický Hubník, chtělo by se říct. Tedy kvalitní stoper, který však čas od času vyvede hrubku, jež obvykle vyjde draho.

Proti Dukle ve třetím jarním kole nenastoupil, ale trenér jej rychle vrátil do sestavy. I proto, že Viktoria na jaře vysunula obrannou linii výš, k tomu potřebovala Hubníkovu rychlost. A comeback mu vysloužila i vysoká kvalita v soubojích. Ve vzduchu prohrává málokdy.

Už před utkáním se Spartou mu statistiky InStat napočítaly úspěšnost 77 procent, ve vzdušných o jeden méně. Ani v jedné kategorii ale nenajdete v lize stopera s lepšími čísly. A i ten, kdo by snad v sobotu ráno podstoupil operaci očí, musel vidět, že své statistiky Hubník vylepšil. Během utkání prohrál jen tři ze čtrnácti soubojů ve vzduchu. „Snažil jsem se vyhrát každý z nich. Jsem rád, že jsem tam ten magnet měl a všechno jsem to odtrkal. A odbojoval,“ hodnotil po utkání.

Nebylo to zdaleka jeho první povedené představení na jaře. S Procházkou vytvořil pevnou dvojici, během 864 minut, kdy byl Hubník na hřišti, inkasovala Viktoria jen čtyřikrát. Tedy jednou za 216 minut. „Hraju pravidelně, a to je strašně znát. Sezonu jsem sice začal, ale pak naskočil až na Slovácku a v Jablonci. Jsem rád, že jsem jaro odehrál skoro celé. Já i kluci jsme se dostali do docela slušné formy,“ vyprávěl po utkání.

A chválil jej i kouč. „Svými výkony navazuje na úroveň, na které už byl, tedy reprezentace a bundesligy. Myslím, že se tam vrátil.“

Hubník svůj výkon ozdobil i gólem na 2:0, když hlavou usměrnil Kovaříkův špičkový centr z trestného kopu. „Naštěstí mi míč sjel přes vlasy, které tady vzadu ještě mám. V jednu chvíli jsem myslel, že to jde do tyče a ven. Byl to strašně důležitý gól, po něm už pak Sparta nehrála.“

Plzeň tak po výhře potřebuje získat ještě tři body k titulu. A pak hráči mohou shodit vousy, v Hubníkově případě už mohutné. Sezona může pro exolomouckého stopera skončit snově. Ne že by se stal oblíbencem na sociálních sítích, ale mohl by dostat reprezentační pozvánku na Island.

Plzeňský Roman Hubník: Doufám, že o titulu rozhodneme už proti Jihlavě
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Gól Romana Hubníka na 0:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:2. Bitvu roku rozhodli Holenda s Hubníkem
Video se připravuje ...

Oslavný pokřik z plzeňské kabiny? Limberský, ty jsi hovado
Video se připravuje ...

Costa se sápal po Petrželovi, Limberský krotil Dočkala
Video se připravuje ...

Fotbalisté Plzně jsou po výhře na Spartě blízko titulu
Fotbalisté Plzně jsou po výhře na Spartě blízko titulu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud