7. července 2015 • 21:02

Zabiják Paixao pálí za Spartu. Musí pracovat na kondici, říká Ščasný

Autor: jon, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Našla Sparta kvalitního útočníka? Vypadá to, že ano. Marco Paixao vstřelil jedinou branku v přípravě s Ludogorcem Razgrad a v prvním poločase naznačil své kvality. Především velmi dobrou práci uvnitř vápna a solidní koncovku. "Ve vápně je strašně silný," pochválil 30letého forvarda letenský trenér Zdeněk Ščasný.



Paixao odehrál první poločas ve dvojici s Martinem Frýdkem. Právě dvě nové tváře v letenské kabině se postaraly o rozhodující moment přípravy s bulharským mistrem Ludogorcem Razgrad.

Ve 31. minutě si ve vápně naběhl na přízemní pas Martina Frýdka z levé strany hřiště a míč bezpečně uklidil do sítě. "Balon byl na levé straně, kam si sběhl Martin Frýdek a ve vápně vznikla obrovská díra. Tak jsem tam běžel a snažil se balon hned trefit. A dal jsem gól. Byl to perfektní, kvalitní pas," okomentoval Paixao jedinou trefu Sparty.

Portugalský útočník přišel do Sparty po skončení smlouvy ve Slasku Vratislav jako volný hráč, se svým bratrem patřil k nejlepším střelcům polského týmu. V první ostré přípravě Sparty na soustředění v Rakousku naznačil slušný potenciál.

"Potvrdil pověst zabijáka. Má výborný výběr místa ve vápně. Tam je strašně silný, je to jeho místo. On tu branku nedal náhodou," pochválil ho sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. "Když jsme dopoledne na tréninku trénovali standardky, tak mu tam hodně padalo. Ale ještě musí trošku zapracovat na kondici, to on ví," dodal kouč.

Paixao by měl na Letné vytvořit alternativu ke kapitánovi Davidu Lafatovi , momentálně absentujícím kvůli zranění kolene. "V první řadě musím střílet góly, pomoci týmu do Ligy mistrů a k ligovému titulu. Ale o základní sestavu budu určitě bojovat," prohlásil portugalský střelec, který k zápasu vyběhl s kapitánskou páskou.

Sparťanský útočník Litsingi v zápase s Razgradem
Sparťanský útočník Litsingi v zápase s Razgradem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud