8. listopadu 2015 • 18:10

DELIkvent! Stoperovy hrubky srazily Slavii, zachránil ho Škoda

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejslabší článek v sestavě Slavie při vršovickém derby? Stoper Simon Deli se při remíze 2:2 s Bohemians 1905 příliš nevyznamenal. Výkon obránce z Pobřeží slonoviny měl zásadní podíl na překvapivém výsledku v Edenu. V prvním poločase si stihl dát vlastní gól a pak také zavinit penaltu, po které Klokani zvýšili na 2:0. Ostrá kritika na jeho adresu po utkání nezazněla nejspíš i kvůli tomu, že se domácím podařilo hrubky napravit a vyrovnat. „Ví o tom sám, co udělal. Není co hodnotit,“ řekl trenér Dušan Uhrin.



Když záložník Slavie Karel Piták zahrával před koncem první půle penaltu, Deli raději stál u středového kruhu zády k brance Bohemians. Na klíčový moment utkání se raději nechtěl dívat. Ani to nepomohlo… Piták pokutový kop neproměnil a Slavii se podařilo ztrátu dohnat až na poslední chvíli. Milan Škoda srovnával v 86. minutě. „Za poslední půlrok odehrál spoustu dobrých zápasů. Tohle se někdy přihodí,“ zastával se Deliho právě Piták.

Slavia - Bohemians: Vlastní gól Simona Deliho na 0:1
Video se připravuje ...

Příběh další slávistické ztráty na domácím stadionu začal už dřív. V 9. minutě před centroval před branku Milan Jirásek a před nikým netísněným Delim stál úkol odvrátit míč. Místo toho předvedl perfektní zakončení – ovšem za záda slávistického brankáře Berkovce . „Simon to měl těžké. Asi bychom ten gól dali stejně, kdyby to nezahrál on," upozorňoval Jirásek, že na zadní tyč nabíhal jeho spoluhráč Čížek.

Po půlhodině ovšem přišel další kritický moment. Do rozhozené slávistické obrany, ve které chyběl zraněný kapitán Martin Latka , uháněl Jhon Mosquera a Deli ho těsně za hranicí pokutového území poslal skluzem k zemi. Pokutový kop pro Bohemians!

Slavia - Bohemians: Faul Simona Deliho na Jhona Mosqueru a penalta Josefa Jindřiška na 0:2
Video se připravuje ...

Rozhodčí Ondřej Lerch neváhal ani chvilku. „Ten poločas se nám nepovedl celkově. U té penalty tam šel tvrdě jako vždycky. Vyříkali jsme si to, takže v pohodě,“ nesvaloval na Deliho vinu ani hrdina dne Škoda. Také Uhrinovi se nelíbil spíš projev celého mužstva. „Jako pokaždé jsme začali strašidelně. Dnes to byl ale extrém,“ tvrdil.

Už před půlí byl Deli zralý na vystřídání, místo toho ale kouč Slavie musel stáhnout Latku a na jeho post poslal Jiřího Bílka. Deli by ovšem nešel ze hřiště nejspíš ani tak.„Přemýšlel jsem spíš o jiných střídáních. Když prohráváte 0:2, musíte hrát dopředu,“ uvedl Uhrin. Slávistický obránce musel v pražském derby vydržet až do konce.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Bohemians 2:2, Klokanům vzal radost Škoda
Video se připravuje ...

Slavia - Bohemians: Gól Milana Škody na 2:2
Video se připravuje ...

Slavia - Bohemians: Gól Milana Škody na 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud