16. prosince 2015 • 17:35

Hušbauer o Slavii: Nebylo co řešit. Sparta mi tolik šancí nedala

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po neúspěšném angažmá v Cagliari se Josef Hušbauer snažil dostat do formy ve Spartě, odkud to Itálie odcházel. V klubu ve kterém vyrostl, se však znovu neprosadil, a tak když přišla nabídka od městského rivala Slavie, neváhal. „Jsou to velcí rivalové, ale já to beru tak, že přišla nabídka z klubu, který chce určitě hrát vysoko, takže pro mě nebylo co řešit,“ řekla nová posila sešívaných pro klubový web



Pětadvacetiletý záložník se v Edenu dohodl na smlouvě do června 2019. V letošním ročníku chce s vršovickým klubem zabojovat o poháry. „Očekávám, že se popereme o pohárové příčky a že příští rok budeme poháry hrát. Pro Slavii by to bylo dobré, myslím, že to je jeden z největších klubů, který si to určitě zaslouží,“ uvedl Hušbauer v rozhovoru pro klubový web.

„Doufám, že opět nastartuji svou kariéru. Půl roku jsem byl v Itálii, kde to nevyšlo. Teď jsem byl půl roku ve Spartě, která mi taky tolik šancí nedala,“ popisoval záložník svá poslední nevydařená angažmá.

Do kádru si ho velmi přál trenér Dušan Uhrin mladší, který potřeboval obsadit pozici ofenzivního záložníka. „Říkal mi, že potřebuje takový post a že umím dávat góly,“ uvedla nová slávistická posila.

Sparta - Olomouc: Gól Josefa Hušbauera na 1:0
Video se připravuje ...

Někdejší reprezentant také prozradil, že s ním hovořil i prezident klubu Jiří Šimáně. „Prý chce mluvit s každým hráčem, který přichází do klubu. Měl jsem z toho dobrý pocit a doufám, že bude všechno klapat,“ dodal.

Hušbauer není ojedinělým případem v rámci přestupů na trase Letná – Eden.  V minulosti ze Sparty zamířili do Slavie Patrik Berger, Bekim Balaj, Martin Juhar nebo Simon Deli. Ze Slavie se na Letnou zase přesunuli například Vladimír Labant či Matúš Kozáčik.

Fotbalový záložník Josef Hušbauer v dresu Slavie
Fotbalový záložník Josef Hušbauer v dresu Slavie

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud