17. prosince 2015 • 10:56

Změny ve Spartě? Šural je teď priorita, Litsingi už přišel o číslo

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
  • O služby Josefa Šurala se přetahují Sparta a SlaviaO služby Josefa Šurala se přetahují Sparta a SlaviaFOTO: Dominik Bakeš (Sport)

    Potvrzeno. Sparta si plácla s Mladou Boleslaví a koupila Ondřeje Zahustela. Opačnou cestou poslala Tomáše Přikryla a Lukáše Pauscheka. Posilování letenského klubu patrně nekončí, další hráči mohou dorazit v dalších dnech či týdnech. Vedení klubu intenzivně jedná o přestupu libereckého útočníka Josefa Šurala. Jaké další posuny v kádru se chystají?

  • Případ Šural

    Liberecký záložník Josef Šural je hitem přestupového obdobíFoto Barbora Reichová (Sport)

    Po Zahustelovi je přestupním cílem reprezentační forvard Josef Šural . Aby transfer úspěšně dopadl, vrhla na něj Sparta všechny síly. „Se Slovanem jednáme,“ potvrdil ředitel Adam Kotalík. „Ale uvidíme, jestli budeme schopni se dobrat nějaké dohody jak s klubem, tak s hráčem.“ Se Šuralem paralelně jedná také Slavia, což Letenským významně komplikuje situaci. Podle informací deníku Sport je díky finanční síle svého majitele z Číny „schopnější“ nabídnout libereckému útočníkovi podmínky, které mu nabízejí některé zahraniční kluby. Stále platí, že pokud Šural změní dres už v zimě, tedy půl roku před koncem smlouvy, musí se Sparta či Slavia nejprve dohodnout s Libercem. „Ten požaduje deset milionů korun,“ tvrdí zdroje Sportu.

  • Případ Kadlec

    Obránce Michal Kadlec ještě návrat do české ligy odložíFoto Michal Beránek (Sport)
    Co další příchody na Letnou? „Nějaká jednání ještě máme v plánu,“ pousmál se Kotalík. Konkrétnější nebyl. Nicméně vysněný návrat Michala Kadlece z Fenerbahce nejspíš defi nitivně padl. „Má tam smlouvu do konce sezony a pravděpodobně ji dodrží,“ dodal šéf Sparty.

  • Případ Litsingi

    Angažmá Franciho Litsingiho se chýlí ke konciFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Řešit musí ve Spartě v těchto dnech také odchody nevyužívaných hráčů. Josefa Hušbauera už oficiálně představila Slavia, zelenou k přestupu dostali také Franci Litsingi , Markus Steinhöfer či Marco Paixao. „O některé hráče už byl projeven zájem,“ připustil Kotalík. „Po skončení podzimní části jsme se domluvili, že by na jaře nedostávali tolik prostoru. To znamená, že si mohou shánět jiná angažmá. Ale jak to dopadne, ještě nemůžeme říct,“ doplnil Jakub Otava, člen sparťanského představenstva a ředitel sportovního úseku. Třeba Litsingiho odchod je tutovkou i z toho pohledu, že si Zahustel vybral „jeho“ číslo dvacet.

  • Případ Konaté

    Záložník Sparty Tiémoko Konaté nakonec na Letné zřejmě zůstaneFoto Barbora Reichová (Sport)

    Tiémoko Konaté, který už byl v kontaktu s Mladou Boleslaví, ve Spartě nakonec zůstane. „Jednání o možném hostování bylo z velké části zapříčiněno jeho nespokojeností s herním vytížením. Ale podle debat, které jsme s hráčem vedli, budeme na jaře dál pracovat na jeho zlepšování. Určitě to není tak, že bychom se chtěli Konatého zbavovat,“ uzavřel Otava.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud