1. ledna 2016 • 18:20

Starka v TAK URČITĚ: Dá se koupit zápas? To nejde, liga se vyčistila

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi nejdéle působící funkcionáře v českém ligovém fotbalu. Prezident Příbrami Jaroslav Starka byl dalším hostem pořadu O2 Sport Tak určitě, který vzniká ve spolupráci s iSport.cz. Hovořil v něm o tom, jak vnímá kontroverzního místopředsedu Fotbalové asociace Romana Berbra, supertalentovi Václavu Černém, který vyrostl v příbramské akademii, i návratu Ivana Horníka do fotbalového  dění.



Co si myslí o Berbrovi

"Jsou toho plné noviny toho, jaké je Roman Berbr zvíře a jak nás (majitele klubů) šikanuje, ale já to takhle nevidím. Zažil jsem ho ještě v dobách, kdy pískal ligu. Byl to vynikající rozhodčí a je potřeba o něm jedna věc říct: Je maximálně pracovitej. Dovolím si tvrdit, že na svazu není nikdo tak pracovitý jako Berbr. Přináší to i negativní věci, lidi irituje, že jeho manželka je šéfka komise rozhodčích. Často je kolem toho zbytečná hysterie."

Dá se koupit zápas v lize?

"Zažil jsem spoustu věcí, na které bych chtěl i zapomenout, liga se ale strašně vyčistila. Nevím, kdo by to chtěl dnes zkusit a jakým způsobem by to udělal. Dnes vás všude natočí, jsme odposlouchávaný a sledovaní – jsme pod takovou kontrolou, že to jednoduše nejde."

Starka v TAK URČITĚ: Dá se koupit zápas? To nejde, liga se vyčistila
Video se připravuje ...

Jak vidí Václava Černého

"Byl od malička obrovský talent. Poděkování patří hlavně jeho tátovi, který se o něj staral maximálním způsobem. Jsem proti tomu prodávat hráče v 15 letech, ale tenhle kluk je mimořádný. Už po půlroku se vrátil a mluvil holandsky. Mrzí mě, že si ho tady nenechali a měl zůstat v některém špičkovém českém klubu. Jsem hrdej, že vyšel z Příbrami."

Co si myslí o Horníkovi

"Je to můj kamarád, nemůžu o něm říct jedno špatné slovo. Je to poctivý fotbalový dělník a rozumí fotbalu. Když máte problém v kabině a nejste schopný to dát dohromady, vezmete si Horníka, má jen fotbal, má ty schopnosti v sobě. Držím mu palce, ať mu to jde a přinese to ovoce."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud