24. února 2016 • 18:50

Slavia se zlobí i na vlastní fanoušky: Nemluvte o nakloněné rovině

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia se ohrazuje proti názoru některých svých fanoušků, kteří po pátečním utkání s Jihlavou (0:0) kritizovali způsob, jakým ho řídil rozhodčí Michal Paták. Domnívali se totiž, že favoritovi některými svými verdikty až příliš pomáhal. „Není žádný důvod, proč by měl být zápas označován jako tendenčně vedený ve prospěch Slavie,“ uvádí se v prohlášení na oficiálních stránkách klubu. Deník Sport udělil Patákovi známku 3 – slabý.



Hned po konci zápasu na Vysočině se na sociálních sítích ze strany fanoušků Slavie objevilo několik ohlasů, které dávaly najevo rozladění z výkonu sudího. „Ještě víc než neproměněné šance a pouhý bod mě vadí, když nám pomáhají rozhodčí. Nešla by díky sílícímu vlivu zařídit pravidelně rovina?“ ptal se Lukáš Vala alias Strašák, bývalý lídr slávistického kotle. Nebyl sám – i několik dalších příznivců se vyjádřilo v podobném duchu.

Fanoušci Slavie chtějí od rozhodčích rovinu
Fanoušci Slavie chtějí od rozhodčích rovinu

Slavia považuje podobné názory za neopodstatněné. „Důrazně se ohrazujeme proti způsobu, jakým některá média informovala o řízení pátečního utkání Jihlava - Slavia, z něhož může vyplývat, že rozhodčí Paták vedl zápas cíleně ve prospěch našeho klubu. A upřímně nás mrzí a jen těžko dokážeme pochopit, že podnět k takovému vnímání dali svými výroky na sociálních sítích někteří slávističtí fanoušci.“

Také deník Sport se ale domnívá, že Paták nepodal v utkání dobrý výkon. Jak ho hodnotil v pravidelné rubrice Zlatá píšťalka? Jako jednoznačně nejslabšího sudího v 18. kole.

Jak znělo hodnocení jeho výkonu? „Plíživě vedl zápas tam, kam potřeboval. Tendenční připískávání Slavii se nelíbilo dokonce ani jejím fanouškům. ObávanýPaták trestal domácí hráče za malicherné zákroky, viz Peter Šulek ve 30. minutě, Lukáš Kryštůfek ve 44. či Jani Urdinov v 76. Přehlédl naopak faul loktem Jiřího Bílka na Radka Voltra (15.) a kdyby se držel litery pravidel, musel dát stoperovi hostů v 90. druhou žlutou kartu, a tudíž červenou, za tvrdé sražení unikajícího Tomáše Kučery. Přesto uhrála Vysočina remízu.“

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Paták pískal nakloněnou rovinu, ostatním se dařilo
Video se připravuje ...

V Edenu však tvrdí, že se snaží po příchodu nových vlastníků naopak vylepšit image fotbalu v české společnosti. „Odmítáme, abychom jakýmkoliv způsobem byli označováni za někoho, kdo si nepočíná na hřišti čestně. Celková filozofie SK Slavia Praha je totiž přesně opačná a v nové éře klubu rádi přijmeme spoluzodpovědnost za kultivaci fotbalového prostředí,“ tvrdí Slavia.

Jihlava - Slavia: Bílek dostal za faul zezadu žlutou a mohl být rád
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 0:0. Několik šancí a tyč hostům nestačily
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud