Michal Koštuřík
12. března 2016 • 21:32

Sporná penalta pomohla Slovácku. Nesimuluju, říká Šumulikoski

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dálku nečitelný souboj v šestnáctce, domácí Veliče Šumulikoski najednou padá a rozhodčí Petr Ardeleánu píská. Pokutový kop pro Slovácko! Z tribuny i ze záznamu vypadá verdikt hodně přísně. Brněnský stoper Petr Buchta vztekle mávne rukou, nakopne trávník, ale víc nikdo neprotestuje. „Protože mě trefil,“ vysvětluje si to Šumulikoski po triumfu 2:1. Výhodu těsně před půlí využije nový exekutor Marek Havlík, neboť končící mazák Libor Došek se po zazděné penaltě proti Jihlavě zařekl: „Už kopat nepůjdu.“ Slib dodržel.



Kdo vlastně fauloval? Není to patrné. Kolem Šumulikoského byli po rohu nejen Buchta, ale také Řezníček s Košťálem. „Trma vrma, Šumi najednou leží a bylo to. Máme se vztekat? Tím člověk stejně nic nevyřeší,“ pokrčil rameny hostující brankář Dušan Melichárek.

„Posunul jsem si balon a trefil mě. Já nesimuluju, nikdy jsem to nedělal,“ hájil se makedonský matador. Trenéři sporný moment po utkání nezmínili.

Slovácko - Brno: Ta byla přísná! Havlík proměnil penaltu
Video se připravuje ...

Stejně by nic nezměnili na tom, že Slovácko díky Havlíkově přízemní střele (Melichárek skočil na druhou stranu) v půli vedlo. „Je to o Došovi (Liborovi Doškovi). Řekl, že už kopat nebude. Umí to i jiní kluci, Havlas má výbornou levačku. Já jsem penalty nikdy nekopal, ale kdyby bylo potřeba, tak bych šel,“ vyprávěl Šumulikoski.

Také druhý gól inkasovalo Brno po standardní situaci, těsně před koncem je zdrtila Košútova hlavička. „Ze hry jsme dostali snad jenom jeden gól,“ nechápal Melichárek další kolaps při bránění standardní situace. „Kdyby se nehrálo na rohy, tak jsme vyhráli 1:0. Hráči si musí uvědomit, že standardky patří k fotbalu,“ vybízel kouč Václav Kotal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud