6. července 2016 • 04:30

Sparťany hlasitě cepuje i Holoubek. Nic mu nezakazujeme, říká Ščasný

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhé místo, to není nic pro fotbalovou Spartu. Letenští tvrdě makají na tom, aby se v následující sezoně polepšili. Kromě nových hráčů k tomu může pomoci i nový člen trenérského týmu David Holoubek, kouč úspěšné sparťanské devatenáctky. A nikoho nešetří, během tréninků na soustředění v rakouském Bad Leonfeldenu je hodně slyšet. „Standa Hejkal je hodně emotivní, David je také takový. Já jsem za to rád,“ chválil své asistenty Zdeněk Ščasný, hlavní kouč Letenských, na internetových stránkách vicemistra.



Ščasný si pochvaluje oživení v trenérském týmu. Holoubek je nováčkem, který se ale nebojí ozvat, když se mu něco nelíbí. „David si hledá cestu mezi nás, to je normální. Neurčovali jsme mu striktně, co může a co nesmí, takhle to nastavené nemáme,“ uvedl šéf letenského týmu na www.sparta.cz s tím, že každý z asistentů je trochu jiný, což by mohlo vytvořit ideálně fungující vedení.

„Zdeněk Svoboda je hodně uzavřený do sebe, spoustu věcí si píše během zápasů a pak to konzultujeme. Standa Hejkal je hodně emotivní, David je také takový,“ prozradil Ščasný na své spolupracovníky. Víc se pak rozpovídal o svém novém asistentovi, který přišel od dorostu. „Já jsem rád, protože potřebujeme, aby kluci byli během tréninku upozorňováni na chyby a odstraňovali špatné návyky,“ pokračoval trenér.

„Mě už není osmnáct, takže ostýchavostí netrpím,“ usmívá se Holoubek v rozhovoru pro SpartaTV, ale ujišťuje, že ke zkušeným hráčům má respekt. „Jsem tu od toho, abych se učil, aby mě to posunulo dál,“ dodává.

Práce má sparťanské vedení nad hlavu, příprava se slovenským mistrem z Trenčína ukázala, že je hodně co vylepšovat. „Chceme se zaměřit na systém, kterým chceme hrát. Chceme se zaměřit v největší míře na odstraňování chyb, které nás provázely v posledních zápasech, například s Trenčínem,“ neskrývá nedostatky Ščasný.

„Poslední duel byl ovlivněný i pohybem, který nebyl z naší strany optimální. Potřebujeme odstranit chyby jak v obraně, tak se budeme zaměřovat na přechodovou a útočnou fázi,“ doplňuje hlavní kouč Sparty.

Následně Ščasný zdůraznil, že je třeba zapracovat i na standardních situacích. „To je další oblast, kde jsme měli problémy. Týká se jak defenzivy, tak útočných situací, ze kterých jsme byli málo efektivní,“ dodává trenér.

Trenér dorostu David Holoubek (vlevo) měl na hřišti řadu svých svěřenců
Trenér dorostu David Holoubek (vlevo) měl na hřišti řadu svých svěřenců

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud