23. března 2017 • 14:20

Dočkal o Spartě: Znamenala pro mě nejvíc. Je dobře, že přišel trenér Rada

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v minulých dnech dal fanouškům jasně vědět, že mu těžká situace ve Spartě není cizí. Záložník Bořek Dočkal na svůj bývalý klub myslí i po únorovém přestupu do Číny. Se spoluhráči je v kontaktu a špatné výsledky i náladu v pražském klubu tak prožívá. „Samozřejmě bych byl rád, kdybych mohl pomoci,“ přiznává český reprezentant.



„Nikde není psáno, že kdybych v kabině byl, tak by automaticky bylo líp. Jenže proto, že nějakou částečnou zodpovědnost cítím, bych byl rád, kdybych něco udělat mohl,“ říká Dočkal pro oficiální stránky Sparty.

Posledním Dočkalovým zápasem za Spartu byl duel s Bohemians 1905, které domácí zvládli výsledkem 1:0. Už bez tvořivého záložníka pak přišla remíza s Rostovem a následně čtyři ligová utkání s nepříliš dobrou bilanci: 1 výhra, 1 remíza, 2 prohry.

V posledním zápase proti Zlínu už vedl Spartu nový trenér Petr Rada, který nahradil duo David Holoubek a Tomáš Požár. „Dělalo to na mě dojem, že bylo třeba do toho sáhnout a dát týmu nový impuls,“ tvrdí Dočkal.

Bořek Dočkal po prvním návratu z Číny: Necítím se jako největší hvězda týmu
Video se připravuje ...

Po reprezentační pauze je derby, velmi důležitý zápas s ohledem na to, jak se bude dál vyvíjet sezona, jaká bude atmosféra a zda fanoušci budou chtít dál pomáhat týmu, nebo nikoliv. Bude to zlomový zápas. A právě proto věřím, že je dobře, že Petr Rada přišel,“ dodává.

O tom, že by se jednou mohl do Sparty vrátit, se ale reprezentační záložník moc bavit nechtěl. Aby ne, jeho čínské dobrodružství teprve začalo. „Myslím, že je blbost plánovat dopředu,“ říká Dočkal.

Vnímám to tak, že jsem opustil klub, který pro mě v kariéře znamenal nejvíc a kde jsem byl nejspokojenější. Rád jsem za ten klub hrál a lákalo by mě si to ještě zažít. Říkat dopředu, zda a kdy to bude, by nebylo fér,“ uvědomuje si.

Na závěr ale vyslal fanouškům Sparty dobrou zprávu. „Když se budu vracet do Čech a bude zájem ze Sparty, tak už bych nechtěl hrát nikde jinde.“

Kolář v Overtime: Kdyby Sparta nevybouchla v Rostově, Dočkal by zůstal
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal skončil v anketě třetí
Bořek Dočkal skončil v anketě třetí

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud