20. května 2017 • 04:50

DEVĚT týmů hraje o hodně. Jak vypadá boj o titul, poháry i záchranu?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • V české ePojisteni.cz lize jde do tuhéhoV české ePojisteni.cz lize jde do tuhéhoFOTO: Koláž iSport.cz

    Jde do tuhého, do konce ePojisteni.cz ligy zbývají dvě kola. A hned devět týmů hraje ještě o mnohem více než o čest a finanční prémie. Nejvíce fanoušky zajímá samozřejmě boj o titul, ale atraktivní budou také souboje o poháry či záchranu. Již dnes od 17:00 vypukne kompletní 29. kolo! Jaká je před ním situace? Podívejte se na všechny týmy, které ještě hrají o důležité cíle, jejich los i výchozí pozici.

  • Slavia Praha

    O co hraje: titul

    Los: Mladá Boleslav (V), Brno (D)

    Není o čem, Slavia chce ligový titul. O ten bojuje s Plzní. „Sešívaní“ mají výhodu, tabulku vedou o dva body. V případě rovnosti bodů by ale díky lepším vzájemným zápasům slavila Viktoria.

    Pokud se tak Slavia nechce ohlížet na svého rivala, musí vyhrát oba zbývající zápasy. Velký test ji čeká už dnes na půdě Mladé Boleslavi, pak přivítá doma Brno.

    RENTGEN: Proč titul nikdo nechce? Slavii vázne organizace hry
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    O co hraje: titul

    Los: Brno (V), Jihlava (D)

    Remíza Slavie s Duklou ji ještě dala naději. Plzeň hodlá zabojovat o obhajobu titulu, i když ji už nemá ve svých rukou. Viktoria potřebuje vyhrát oba své zápasy a doufat v alespoň jedno zaváhání Slavie.

    Plzeň v sobotu nastoupí na půdě Brna, které si už zajistilo záchranu. V posledním kole pak přivítá Jihlavu, které může jít o všechno. Jakákoliv ztráta by nejspíš plzeňské naděje na titul zničila.

    BOJ O TITUL: Jak mají rozdané karty Slavia a Plzeň?
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    O co hraje: třetí místo

    Los: Hradec Králové (D), Slovácko (V)

    Titul se ji už nějakou dobu netýká, proto musí Sparta udržet alespoň třetí místo a s tím spojenou výhodnější kvalifikaci do Evropské ligy. Upřímně by bylo velkým překvapením, pokud by se to Letenským nepodařilo.

    Spartě totiž stačí k absolutní jistotě třetího místa tři body. Ty může získat už dnes v zápase s předposledním Hradcem Králové, případně poté na Slovácku. V případě rovnosti bodů s Boleslaví by měla ale Sparta smůlu.

    CELÝ SESTŘIH: Karviná - Sparta 1:1. Hosté si v příští sezoně s jistotou LM nezahrají
    Video se připravuje ...

  • Mladá Boleslav

    O co hraje: třetí i čtvrté místo

    Los: Slavia Praha (D), Liberec (V)

    Mladá Boleslav může ještě pomýšlet teoreticky na třetí místo, reálněji ale vypadá boj o udržení aktuální čtvrté pozice. Boleslav totiž ztrácí na třetí Spartu čtyři body, naopak Teplice jsou za ní jen o dva body.

    Středočeši mají navíc těžký los. Dnes přivítají doma Slavii, která potřebuje nutně vyhrát. Na závěr ligy zase jedou do Liberce, který má velmi dobrou formu. K jistotě čtvrtého místa musí Boleslav získat čtyři body, s Teplicemi má lepší vzájemné zápasy.

    CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Jihlava 3:1. Rozhodly dvě parádní trefy
    Video se připravuje ...

  • Teplice

    O co hrají: čtvrté místo

    Los: Jablonec (V), Dukla (D)

    Spanilou jarní jízdou se Teplice dostaly do pozice, kdy zcela reálně hrají o poháry. Na čtvrtou Mladou Boleslav v tuto chvíli ztrácí dva body. A právě čtvrtá příčka, která zajišťuje předkolo Evropské ligy, je pro ně hlavní cíl.

    Teplice by potřebovaly vyhrát oba své zápasy a doufat, že Boleslav získá z těch svých maximálně tři body. Severočeši se dnes představí na hřišti Jablonce, kde jim ale bude chybět hned několik důležitých hráčů. Pak mají doma Duklu.

    CELÝ SESTŘIH: Teplice - Bohemians 1:0. Severočeši útočí na poháry
    Video se připravuje ...

  • Jihlava

    O co hraje: záchrana

    Los: Příbram (D), Viktoria Plzeň (V)

    A dostáváme se k boji o záchranu, do kterého jsou před posledními dvěma koly namočené čtyři týmy. Nejlepší výchozí pozici má Jihlava, jenže ji čeká velmi zrádný los. V tuto chvíli má každopádně Vysočina na sestupovou příčku náskok dvou bodů.

    Naprosto klíčový bude dnešní zápas proti Příbrami. Pokud Jihlava vyhraje, soupeře definitivně potopí a sama si zajistí záchranu. Pokud by ale neuspěla, bude to mít ještě hodně těžké. V posledním kole totiž jede na hřiště Plzně.

    CELÝ SESTŘIH: Zlín - Jihlava 0:3. Hosté si připsali veledůležitou výhru
    Video se připravuje ...

  • Bohemians 1905

    O co hrají: Záchrana

    Los: Karviná (D), Hradec Králové (V)

    „Klokani“ mají záchranu ve svých rukou, na předposlední Hradec mají náskok jednoho bodu. Rozhodnout o setrvání v nejvyšší soutěži mohou už kolo před koncem.

    Bohemians 1905 přivítají na domácím hřišti Karvinou a chtějí vyhrát za každou cenu. Pokud by zároveň Hradec prohrál na Spartě, „Klokani“ mohou slavit. Pokud se ale nerozhodne, čeká nás velmi zajímavé poslední kolo. Bohemians totiž jedou do Hradce.

    Boj o záchranu - co potřebují Jihlava, Bohemians, Hradec a Příbram?
    Video se připravuje ...

  • Hradec Králové

    O co hraje: záchrana

    Los: Sparta Praha (V), Bohemians 1905 (D)

    Hradec Králové není v jednoduché pozici. V předposledním kole totiž jede na Spartu, kde favorit potřebuje tři body k jistotě třetího místa. A pokud Hradec prohraje, může být konec nadějím na záchranu.

    Na druhou stranu můžeme říct, že má Hradec záchranu ve svých rukou. V posledním kole totiž přivítá Bohemians, kteří jsou před ním o bod. Pokud tedy uhraje aspoň remízu na Spartě a pak porazí „Klokany“, bude slavit záchranu bez ohledu na ostatní.

    CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Slovácko 2:1. Domácí výhrou zamotali boj o záchranu
    Video se připravuje ...

  • Příbram

    O co hraje: zchrana

    Los: Jihlava (V), Zlín (D)

    Tady by už byla záchrana velkým překvapením. Příbram totiž ztrácí na předposlední Hradec tři body a na příčku, která zajišťuje záchranu, hned čtyři. Svěřenci Kamila Tobiáše tak musí bezpodmínečně vyhrát oba své zápasy a doufat.

    Příbram hraje dnes v Jihlavě a poté přivítá Zlín. Dvě výhry by ji každopádně daly velkou naději. Dostala by se totiž na 27 bodů a Jihlava hraje v posledním kole v Plzni, zatímco Hradec s Bohemians spolu. Dvě výhry jsou pro Příbram ale tak jako tak nutnost.

    CELÝ SESTŘIH: Příbram - Brno 2:3. Domácí si zkomplikovali cestu za záchranou
    Video se připravuje ...

  • Tabulka ePojisteni.cz ligy

    Z V R P Skóre B
    1. Slavia 30 20 9 1 65:22 69
    2. Plzeň 30 20 7 3 47:21 67
    3. Sparta 30 16 9 5 47:26 57
    4. Ml. Boleslav 30 13 10 7 47:37 49
    5. Teplice 30 13 9 8 38:25 48
    6. Zlín 30 11 8 11 34:35 41
    7. Dukla 30 11 7 12 39:35 40
    8. Jablonec 30 9 12 9 43:38 39
    9. Liberec 30 10 9 11 31:28 39
    10. Karviná 30 9 7 14 39:49 34
    11. Slovácko 30 6 14 10 29:38 32
    12. Brno 30 6 14 10 32:45 32
    13. Bohem. 1905 30 7 7 16 22:39 28
    14. Jihlava 30 6 9 15 26:47 27
    15. Hr. Králové 30 8 3 19 29:51 27
    16. Příbram 30 6 4 20 29:61 22

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud