10. července 2017 • 09:51

Turci mají jasno: stoper Kaya míří do Sparty, zbývá prohlídka a podpis

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozpory při jednání zmizely, fotbalisty Sparty by mohl brzy posílit turecký stoper Semih Kaya. Podle tureckých médií se pražský celek dohodl s Galatasarayem Istanbul na odstupném ve výši dvou milionů eur (52 milionů korun) a dalších bonusech. Šestadvacetiletý reprezentant by měl dnes na Letné podstoupit zdravotní prohlídku a dotáhnout přestup podpisem smlouvy.



Jak informoval iSport.cz už dříve, Sparta původně chtěla Kayu získat na hostování, Galatasaray naopak požadovala za přestup tři miliony eur. Nakonec se představy obou klubů setkaly "na půl cesty."

Sparta nutně potřebuje posílit právě na postu středního obránce, kde má nyní k dispozici jediného klasického stopera Lukáše Štetinu. S Mariem Holkem ani Ondřejem Mazuchem trenér Andrea Stramaccioni nepočítá, oba mají svolení hledat si angažmá. Costa je zraněný a David Hovorka zatím po loňském zranění kolena nenastupuje. V přípravě tak museli ve středu obrany zaskakovat záložníci či krajní beci. I proto první přípravný zápas na soustředění v Rakousku nevyšel, s Dynamem Kyjev prohráli 1:4.

Stramaccioni měl zájem o Francouze Thomase Heurtauxe, kterého zná ze společného působení v Udine. Nyní však vše směřuje k tomu, že dorazí Turek Kaya, který má na kontě 23 reprezentačních startů. Poslední dva roky však v národním týmu na další šanci čeká a zůstává jen na lavičce.

V uplynulé sezoně odehrál Kaya za Galatasaray 20 ligových zápasů, z toho 18 v základní sestavě, a dal dvě branky. Celkem má v turecké lize 166 startů a pět gólů. Dalších 26 utkání odehrál v evropských pohárech. Na kontě má čtyři turecké tituly, tři poháry a pět superpohárů. V sezoně 2011/12 byl zvolen nejlepším mladým hráčem turecké ligy, když vytvořil stoperskou dvojici s českým obráncem Tomášem Ujfalušim .

Stramaccioni po porážce: Výsledek není podstatný, hráče poznávám
Video se připravuje ...

Sparta - Dynamo Kyjev: Mbokani se dostal za obránce a zvýšil už na 4:1
Video se připravuje ...

Sparta - Dynamo Kyjev: To byla bomba! Dúbravka na střelu nadosáhl - 1:3
Video se připravuje ...

Sparta - Dynamo Kyjev: Frýdek zakončil průnik přesnou střelou k tyči, 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Dynamo Kyjev: Jarmolenko zpoza šestnáctky překvapil Koubka, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud