13. září 2017 • 19:50

Křetínský odsoudil kotel Sparty: Kdo posílá lidi do plynu, není náš fanoušek

Autor: dvo, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadávky generálnímu řediteli Adamu Kotalíkovi a urážlivé chorály, které se dotýkaly trenéra Andrey Stramaccioniho byly už příliš. Majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský se prostřednictvím klubového webu vyjádřil k současné situaci na Letné a chování sparťanských ultras během nedělního utkání s Karvinou odsoudil. „Výroky, které posílají kohokoli "do plynu", nebo vykřikují na našeho trenéra těžké vulgární urážky, na Spartu nepatří,“ stojí v oficiálním prohlášení. Šéf Sparty se také omluvil všem slušným fanouškům za neúspěšný vstup klubu do sezony.



Už před nedělním zápasem s Karvinou tvrdé jádro sparťanských fanoušků avizovalo, že nehodlá fandit. Vadil jim přístup vedení. A jak tvrdé sparťanské jádro před zápasem s Karvinou slíbilo, tak i činilo. Během zápasu používalo vulgární výrazy vůči generálnímu řediteli Adamovi Kotalíkovi a pár urážek si vyslechl i trenér Andrea Stramaccioni. Skalní fans navíc netleskali ani brance Tomáše Rosického .

„Absolutně rozumím nespokojenosti fanoušků s tím, že Sparta letos nebude hrát evropské poháry a že bodový zisk po prvních šesti kolech, není podle našich představ. Věřte, že jedním z nejvíce zklamaných ze všech, jsem já. Za dění v klubu nesu přímou zodpovědnost, a proto se také za neúspěšný vstup do sezony všem slušným fanouškům omlouvám,“ uvádí Křetínský ve svém prohlášení.

Zároveň však poukazuje na to, že se ultras snížili k urážkám, které jsou zcela za hranou a mohly se citelně dotknout generálního ředitele Adama Kotalíka. „Ty, kteří se k tomuto jednání snížili, nepovažujeme za naše fanoušky a žádáme je, aby na stadion nechodili a projevovali tyto nejnižší emoce jinde. Současně chci upřímně poděkovat divákům, kteří se tomuto jednání části radikálních fanoušků postavili. Byl to důležitý krok, který může Spartě opravdu velmi pomoci,“ říká Daniel Křetínský.

Vítězné objetí trenéra Sparty Andrey Stramaccioniho s letenskou ikonou Tomášem Rosickým po střídání v utkání s Karvinou
Vítězné objetí trenéra Sparty Andrey Stramaccioniho s letenskou ikonou Tomášem Rosickým po střídání v utkání s Karvinou

Kromě odsouzení chování sparťanského kotle zároveň majitel Letenských vyslovil důvěru trenérovi Stramaccionimu, jehož svěřenci se na začátku sezony potýkali se slabou formou.

„Pokud jde o situaci ve Spartě, navzdory nedobrému začátku sezony, jsem optimistou. Velký počet změn v kádru, který byl ale z mého pohledu potřebný k pozvednutí naší kvality, četná zranění i nečekané vyřazení z Evropské ligy, to vše vytvořilo tlak na zkoušení různých herních variant obnoveného týmu a zkomplikovalo hledání optimální sestavy,“ vysvětlil Křetínský příčiny špatných výkonů Pražanů.

Před derby, které Spartu čeká už v neděli, je pak majitel klubu optimista. „Pevně věřím, že kvalita našeho kádru i intenzivní práce celého týmu povede velmi rychle k hernímu i výsledkovému zlepšení. Jsem přesvědčen, že jediným, kdo nám může v rychlém zlepšování zamezit, jsme my sami. Tedy v případě, že bude Sparta nejednotná a sparťané vzájemně neloajální. Snad tuto službu našim soupeřům neposkytneme,“ dodal v závěru svého apelu.

Blog Lukáše Tomka: Časy se mění! I pro kotel Sparty, který může zůstat sám jako kůl v plotě. Čtěte ZDE>>>

Vyjádření Daniela Křetínského k situaci ve Spartě a chování fanoušků

"Dovolte mi, abych se po delší době vyjádřil k dění ve Spartě. 

Absolutně rozumím nespokojenosti fanoušků s tím, že Sparta letos nebude hrát evropské poháry a že bodový zisk po prvních šesti kolech, není podle našich představ. Věřte, že jedním z nejvíce zklamaných ze všech, jsem já. Na rozdíl od ostatních fanoušků však za dění v klubu nesu přímou odpovědnost, a proto se za neúspěšný start do sezony také všem slušným fanouškům Sparty omlouvám. 

Jakákoliv nespokojenost však v žádném případě nemůže omluvit chování části radikálních fanoušků v nedělním utkání s Karvinou. Výroky, které posílají kohokoli "do plynu", nebo vykřikují na našeho trenéra těžké vulgární urážky, na Spartu nepatří. Ty, kteří se k tomuto jednání snížili, nepovažujeme za naše fanoušky a žádáme je, aby na stadion nechodili a projevovali tyto nejnižší emoce jinde. Současně chci upřímně poděkovat divákům, kteří se tomuto jednání části radikálních fanoušků postavili. Byl to důležitý krok, který může Spartě opravdu velmi pomoci. 

Pokud jde o situaci ve Spartě, navzdory nedobrému začátku sezóny, jsem optimistou. Velký počet změn v kádru, který byl ale z mého pohledu potřebný k pozvednutí naší kvality, četná zranění i nečekané vyřazení z Evropské ligy, to vše vytvořilo tlak na zkoušení různých herních variant obnoveného týmu a zkomplikovalo hledání optimální sestavy. Právě to bylo podle mého názoru hlavní příčinou našich problémů. Pevně věřím, že kvalita našeho kádru i intenzivní práce celého týmu povede velmi rychle k hernímu i výsledkovému zlepšení. 

Jsem přesvědčen, že jediným, kdo nám může v rychlém zlepšování zamezit, jsme my sami. Tedy v případě, že bude Sparta nejednotná a sparťané vzájemně neloajální. Snad tuto službu našim soupeřům neposkytneme."

Napínavé derby mezi Slavií a Spartou sledujte ŽIVĚ na iSport.cz ZDE >>

První letošní derby sledujte na iSport.cz! První letošní derby sledujte na iSport.cz!Foto Koláž iSport.cz

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Karviná 2:0. Rosický se trefil poprvé po návratu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud