29. června 2016 • 16:15

Šírl se loučí s profesionálním fotbalem. Do Zbuzan pozval ligová esa

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Šírl definitivně končí profesionální kariéru. Borec, který s ruským Zenitem Petrohrad vyhrál Pohár UEFA, hrál za národní tým a v české nejvyšší soutěži nastupoval za Bohemians, Spartu, Mladou Boleslav či Plzeň, se rozhodl rozloučit se s profesionálním fotbalem. Připravil proto svůj rozlučkový zápas. Odehraje se v sobotu od 17:00 a pro fanoušky to může být český fotbalový předkrm před čtvrtfinále EURO mezi Německem a Itálií. „Profesionální kariéra, kdy člověk trénuje pětkrát týdně, končí. Dál už budu hrát jen za Zbuzany,“ říká fotbalista.



Pro své loučení si Šírl nevybral žádný z velkých stadionů, na nichž si během kariéry zahrál a sbíral úspěchy. Chce být blízko lidem, v prostředí, kde se cítí dobře. Proto zvolil areál ve Zbuzanech.

„Všechno okolo rozlučky si dělám sám, obvolávám kluky. Samozřejmě sem chci na ten zápas dostat esa, co něco ve fotbale dokázala, ale zároveň všem ukázat, že jsem tady fotbalově doma. Ta akce je hlavně pro lidi a já budu rád, když přijdou,“ vysvětluje Šírl.

Oslovil řadu kamarádů, velkých fotbalových osobností. Zahrát si tak přijdou třeba Tomáš Ujfaluši, Radoslav Kováč, Radim Holub, Petr Johana nebo Marek Matějovský. „Ti jsou stoprocentní,“ těší Šírla.

Otazníky zůstávají třeba u Pavla Horvátha, Milana Baroše či třeba Jana Kollera. „Každopádně to nebude tak, že by jeden z týmů byl můj a hráli tam samí známí hráči. Chci to namixovat, aby v každém z mužstev bylo pět šest kluků, co prošli ligou a zbytek budou domácí,“ líčí.

Výraznou stopu zanechal Šírl například ve vršovickém Ďolíčku. Proto se čeká, že právě z tábora Bohemians přijede na zápas početná skupina příznivců.

„Dával jsem po okolí nějaké plakáty, že se akce koná, pozvána visí i na Facebooku. Věřím, že lidé přijdou. Myslím, že to může být zajímavá akce. Od čtyř odpoledne je autogramiáda, lidi si dají pivo, klobásu a podívají se na fotbal. Večer si pak můžou užít i čtvrtfinále EURO,“ nabízí Šírl program, jak si užít fotbalovou sobotu ve Zbuzanech a zároveň nepřijít ani o čtvrtfinále na evropském šampionátu.

Radek Šírl se během kariéry zahrál za Mladou Boleslav i za reprezentaci.
Radek Šírl se během kariéry zahrál za Mladou Boleslav i za reprezentaci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud