11. září 2017 • 20:00

Štěchovice mají poklad: záložníka Volešáka a zlatý výsledek z Brozan

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Štěchovice si užívají velmi slušný rozjezd do České fotbalové ligy. Los se s nimi v úvodu sezóny nemazlil, proto trenér Zbyněk Busta bere současných devět bodů jako super vysvědčení. „Poslední výhra 5:4 v Brozanech, to je pro nás zlatý výsledek,“ neskrývá spokojenost kouč.



V létě vládlo ve Štěchovicích velké očekávání. Z hlavního města se přestěhoval do klubu hrajícího kousek od Prahy zkušený exligista Ladislav Volešák, jenž dal vale třetiligovému konkurentovi z Vyšehradu. Bilance 9 gólů a jednadvaceti asistencí z minulé sezóny naplňovala štěchovické fanoušky i činovníky optimismem. „Taky k nám přiláká aspoň dalších třicet fanoušků,“ smál se ještě před startem sezony sekretář klubu Karel Holešta.

A trenér Busta si naplno uvědomuje i očekávaný přínos zkušeného plejera na hřišti. „Odvádí ve svém věku neskutečnou práci,“ říká uznale. Nutno poznamenat, že třeba po prvním kole, kdy Štěchovice vyhrály 4:0 na Vyšehradě, říkali i tamní fanoušci, že takhle zahrát Volešáka hodně dlouho neviděli.

Štěchovice zvládly i druhý zápas, pak ale třikrát v řadě prohrály. Doplatily totiž na velkou marodku, trenér se proměnil v kouzelníka, který hledal, jak najít jedenáct zdravých fotbalistů. „Vsadili jsme na užší kádr, vyplatilo se nám to v minulosti, tým se víc semkne,“ obhajoval štěchovickou strategii trenér Busta.

Měl pravdu v tom, že když má tým pohromadě, šlape to na jedničku. Od stopera Kučery, který je oporou na místě stopera, přes ostrostřelce Batku. Toho může Štěchovicím závidět až na výjimky celá ČFL. V defenzivní řadě je parťákem Kučery syn trenéra, jenže toho vyřadilo ze hry opakované zranění. Zdravotní trable se nevyhnuly ani dalším hráčům.

Když se k tomu přidal odchod Hřebečka do divizních Zbuzan, byla sestava děravá jako ementál. Bustovi se ale povedlo mezery zacelit. Před dosud posledním vystoupením na hřišti nováčka z Brozan však svěřepě vyhlašoval, že se jeho mužstvo soustředí na dobrou defenzivu a bude rádo, když přetrhne šňůru zápasů bez bodového zisku.

Kdo čekal, že padne minimum branek, musel být v pořádném šoku. Štěchovice vyhrály 5:4 a to ještě přežily penaltu Brozan. „Opět se potvrdila slova Tomáše Pospíchala, že fotbal nemá logiku. My jsme vážně do Brozan přijeli s tím, že bude základnem naší hry obrana. Nechtěli jsme inkasovat,“ ohlíží se za duelem na hřišti nováčka. „V tom stavu, v jakém jsme do zápasu šli, je to pro nás zlatý výsledek a devět získaných bodů také není špatnou vizitkou.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud