17. března 2009 • 14:25

Akce „kulový blesk“: Siegl křísí Blšany

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mít Blšany takový kádr před deseti lety, byly by zřejmě hlavním kandidátem na ligový titul. Nyní divizní klub chce oprášit zašlou slávu a pomoci mají i bývalé hvězdy v čele s kanonýrem Horstem Sieglem.



Mužstvo předposledního týmu divize B, který během patnácti podzimních kol dostal rovných 50 gólů posílili zatím kromě autora 176 ligových branek také jeho někdejší spoluhráči z Letné Michal Horňák a Zdeněk Svoboda, novým (hrajícím) trenérem se stal Josef Němec.

„Jednáme i o příchodu dalších hráčů, uvidíme, jak se to vyvine v dalších 14 dnech,“ prozradil Siegl serveru deniksport.cz, že Blšany by mimo jiné měli posílit také Daniel Šmejkal a Radek Čížek.

A kdy se vlastně myšlenka obrody fotbalu u chmelnic zrodila? „Byla to taková akce kulový blesk. Za vším stojí můj kamarád Jarda Janoušek, který mě trénoval v Karlových Varech,“ odhalil Siegl sportovního ředitele blšanského klubu.

S dalšími hráči už vyjednávali společně. „Přišlo nám jako obrovská škoda nevyužít zdejší areál, základem bude samozřejmě zachránit divizi, pak se uvidí,“ nechtěl se bývalý sparťanský kanonýr zatím pouštět do větších plánů.

Do trénování prý Josefu Němcovi mluvit nebude. „Já jsem tam jen jako hráč,“ upozornil Siegl, který do Blšan přišel na půlroční hostování z Votic. Stejně jako Horňák a Svoboda.

„S majitelem jsem se bez problémů domluvil. Věděl, že chceme hrát všichni spolu a vyšel nám vstříc. Bylo to za minutu dvanáct, zaregistrovali jsme se v pátek a v sobotu už jsem hrál,“ objasnil obávaný útočník, jak akce „kulový blesk“ probíhala.

V prvním jarním utkání Blšan v Chomutově nakonec nastoupil z hvězdného tria sám, gól se mu ale stejně jako jeho spoluhráčům dát nepodařilo a odjeli poražení 0:1.

Vzhledem k předchozím výsledkům „chmelařů“, kteří třikrát po sobě sestoupili, a několikrát museli skousnout i dvojciferný „příděl“, šlo vlastně o úspěch. „Dokonce bych řekl, že první poločas jsme byli lepší než Chomutov. Celé to pak rozhodla jedna penaltová situace,“ litoval Siegl.

Zasmál se naopak při vzpomínce, jak se na Blšany v Chomutově připravovali: „Volal mi můj bývalý spoluhráč Vlasta Svoboda, který se mi asi rok vůbec neozval, a sondoval s čím přijedeme. Takový z nás měli strach.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud