2. října 2014 • 20:52

Důležité body! Sparta díky Lafatovi a Váchovi zdolala Bern

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Sparty zvládli druhé utkání základní skupiny Evropské ligy. Na domácím hřišti porazili Young Boys Bern 3:1. Za Pražany se trefil Lukáš Vácha a dvakrát David Lafata. Za švýcarské mužstvo snižoval Hoarau. Utkání jsme sledovali ONLINE na iSport.cz



ONLINE přenos z utkání Sparta - Young Boys Bern ZDE

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 10. • 19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
3:1
ONLINE
2. října
19:00
Young Boys Bern
Young Boys Bern
Góly

Domácí: 27. Vácha, 28. Lafata, 86. Lafata

Hosté: 52. Hoarau

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Vácha – Konaté (81. Mareček), Dočkal, Matějovský (64. Vacek), Krejčí (89. Kováč) – Lafata (C).

Hosté: Mvogo – Sutter (66. Hadergjonaj), von Bergen (C), Wüthrich (69. Afum), Rochat – Sanogo Junior – Nuzzolo, Gajić, Steffen (89. Nikçi), Lecjaks – Hoarau.

Náhradníci

Domácí: Švejdík, Kováč, Přikryl, Mareček, Vacek, Breznaník, Štěch

Hosté: Wölfli, Hadergjonaj, Vilotić, Bertone, Nikçi, Afum, Kubo

Karty

Domácí: Konaté

Hosté: Lecjaks

Rozhodčí

Kukulakis – Karsiotis, Baltas (vš. Řecko)

Stadion

Generali Arena

Domácí měli od začátku převahu a hrozili především ze standardních situací. A právě po jedné z nich se prosadil navrátilec Vácha. V 27. minutě dostal od Dočkala z rohu míč za hranici vápna a tvrdou ranou pod břevno skóroval.

O minutu později už vedla Sparta o dva góly, tentokrát se zblízka prosadil útočník Lafata. Pro letenského kapitána to byla pátá branka ve třetím soutěžním utkání.

Bern, za který odehrál celý zápas český obránce Jan Lecjaks, se dostal ke slovu až v poslední minutě poločasu, s Gajičovou střelou si však Bičík poradil.

VIDEO | Parádní branka Lukáše Váchy proti Bernu

Hosté po přestávce srovnali hru a podařilo se jim snížit. V 52. minutě po dlouhém míči za obranu se o to hlavičkou do Bičíkova protipohybu postaral Hoarau. Bern po kontaktním gólu zvýšil aktivitu, šanci na vyrovnání si už však nevypracoval.

Naopak Sparta dokázala v závěru vítězství ještě zvýraznit, když se pět minut před koncem podruhé trefil Lafata a zaznamenal třetí dvougólový zápas za sebou.

Letenští se díky výhře na Bern bodově dotáhli a společně ztrácejí tři body na vedoucí Neapol. Italský celek po výhře nad Spartou v prvním kole udržel stoprocentní bilanci, když si na Slovensku poradil se Slovanem Bratislava 2:0. Další zápas Spartu čeká 23. října právě v Bratislavě.

Základní skupina I fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - Young Boys Bern 3:1 (2:0)

Branky: 28. a 85. Lafata, 27. Vácha - 52. Hoarau. Rozhodčí: Kukulakis - Karsiotis, Baltas (všichni Řec.). ŽK: Konaté, Kadeřábek - Lecjaks. Diváci: 10.205.

Sestavy:

Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha - Konaté (81. Mareček), Dočkal, Matějovský (64. Vacek), L. Krejčí (90. Kováč) - Lafata. Trenér: Lavička.

Bern: Mvogo - Sutter (66. Hadergjonaj), Wüthrich (69. Afum), Von Bergen, Rochat - Sanogo - Nuzzolo, Gajič, Steffen (89. Nikci), Lecjaks - Hoarau. Trenér: Forte.

Sparta porazila Bern. Fanoušci hostů nám tleskali, ocenili sparťané
Video se připravuje ...

Lecjaks: Sparta má větší kvalitu než Slovan
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Young Boys 6 4 0 2 13:7 12
2. Neapol 5 3 1 1 8:3 10
3. Sparta 6 3 1 2 11:6 10
4. Bratislava 6 0 0 6 1:20 0

David Lafata slaví svůj třetí gól do sítě Bernu.
David Lafata slaví svůj třetí gól do sítě Bernu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud