Jan Malý
23. července 2015 • 14:00

Boleslav už má dobrou vzpomínku na umělou trávu. Přibude další?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | Strömsgodset je na ní zvyklý hrát každý domácí zápas. Fakt, že Mladou Boleslav čeká v odvetě druhého předkola Evropské ligy s norským soupeřem (první zápas 1:2) umělá tráva, se všeobecně považuje za výhodu Strömsgodsetu. Středočeský klub má však s umělkou v evropských pohárech jednu pozitivní zkušenost, v listopadu 2007 na ní uspěl 3:1 v Poháru UEFA ve švédském Elfsborgu. „Nebyl by to špatný výsledek,“ pousmál se obránce Jan Kysela s vědomím, že takový výsledek by Boleslavským stačil k postupu.



Každý, kdo z boleslavské výpravy zavítal na středeční předzápasový trénink, se o ni zajímal. Každý si ji zkusmo prošlápnul. Umělá tráva na stadionu Strömsgodsetu je moderní, trávník obsahuje zelenou, nadrobno drcenou umělou výplň, která má výhodu, že se nezachytává na kopačkách ani na oblečení, zůstává na místě, a trávník se tak neničí.

„Je opravdu kvalitní,“ přitakal po tréninkové jednotce obránce Jan Kysela. „Ale zase tak velký rozdíl mezi umělkou tady a u nás v Boleslavi není,“ dodal. I trenéru Karlu Jarolímovi se zamlouvala. „Pocit z ní mám dobrý. Trochu se liší od té naší, ale myslím si, že je ve velmi dobrém stavu. Věřím, že terén hrát roli nebude,“ glosoval její kvalitu boleslavský kouč.

Středočeši se doma na umělce připravovali od neděle, uklidňují se také tím, že na tomto povrchu absolvují drtivou většinu přípravy v zimě. „Na umělku jsme docela zvyklí, v zimě na ní trénujeme pořád, takže si myslím, že jsme na ni připravení,“ soudil mladý útočník Stanislav Klobása.

Boleslavští ve středu v Norsku trénovali na trávníku, který byl čerstvě pokropen. Počítají s tím, že tomu tak bude i krátce před utkáním. „Když jsme teď trénovali v Boleslavi, každý den nám to postříkali vodou, protože balon pak líp jezdí a nezastavuje se pod nohou. Je to určitě lepší,“ poznal záložník Jiří Skalák, jemuž samotnému však umělka kvůli nedávno operovanému kolenu činí potíže, a zasáhne proto asi až v průběhu utkání do hry.

Boleslav může i na jednu zkušenost na umělce v dobrém zavzpomínat. V roce 2007 v základní skupině Poháru UEFA vyhrála na tomto povrchu 3:1 ve švédském Elfsborgu. „Ta umělka byla podobná jako tady,“ lovil v paměti Kysela.

Stejný výsledek by bral i ve čtvrtek. Středočeský celek má totiž po porážce doma 1:2 manko, které potřebuje smazat. „Nebyl by to špatný výsledek,“ prohodil s úsměvem Kysela. Věděl, že takový rezultát by znamenal kýžený postup.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud