26. srpna 2015 • 21:55

Liberec vyslal na Hajduk špiona! Informace pro Slovan sbíral Kerič

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Liberce pomáhá při dvojzápase 4. předkola Evropské ligy s Hajdukem také chorvatský útočník Andrej Kerič. Bývalý hráč Slovanu a nejlepší střelec české ligy v sezoně 2008/09 sledoval s asistentem trenéra víkendovou generálku Splitu s Osijekem (3:0) a se severočeským mužstvem vyrazil i dnes ke čtvrteční odvetě. Liberci bude Kerič přát o to víc, že je fanouškem konkurenčního Dinama Záhřeb.



"Byl jsem v neděli s asistentem trenéra, abych mu pomohl, kdyby něco potřeboval. Byli jsme se podívat na zápase Hajduku s Osijekem a povídali si o něm. Teď jsem tu spíš na výletě. Mám volno, tak jsem rád přijel. Rád se zase podívám tady do Chorvatska. A kdyby byl nějaký problém nebo něco, tak pomůžu," řekl Kerič ČTK při večerním předzápasovém tréninku Slovanu.

Podle devětadvacetiletého útočníka čeká Liberec "pekelná" atmosféra. "Myslím, že jste to viděli v Liberci. Vytvářeli úžasnou atmosféru až do konce, kdy skoro zapálili stadion, za což se v chorvatských médiích omlouval i prezident Hajduku. Viděli jste, jakou atmosféru udělalo tisíc lidí, a představte si, co udělá skoro 40 tisíc," podotkl.

I když to jako příznivec Dinama Záhřeb nerad přiznává, fanoušci Hajduku jsou podle něj nejlepší v Chorvatsku. "Určitě ano, i když já jsem Dinamovec. Je to jižní mentalita, naklánějí se k Itálii, světlice a podobně. Určitě jsou nejbouřlivější," řekl rodák z Vinkovci.

Na stadionu Hajduku si zahrál v dresu týmu HNK Cibalia. "Tehdy tu bylo deset tisíc a bylo to hodně bouřlivé. Neumím si představit, jaké to bude s 35 tisícovkami diváků. Hodně důležitý bude začátek utkání," uvedl Kerič.

"Pokud Liberec vydrží prvních 20 minut a nedostane gól, bude mít velkou šanci uspět. Když by dal Liberec gól, lidi začnou být nervózní a možná i pískat. Pak by pro Hajduk bylo nepříjemné tady hrát, " mínil Kerič.

Nenávistná kulisa podle něj nehrozí. "To spíš, když tady hraje Dinamo. Ještě tu taky nehrál srbský klub po válce. Ale když tady hraje český klub, to spíš budou podporovat svoje mužstvo, a ne že by nějak uráželi nebo něco zlého proti Liberci," mínil Kerič.

Po skončení angažmá v lucemburském klubu Dudelange momentálně trénuje v Liberci s juniorkou a čeká, co si najde. "Něco už mám docela rozjednané. Ale to už říkám měsíc. Nicméně doufám, že už se v příštích dnech něco vyřeší. Návrat do Liberce? To už ne, kdyby něco bylo, tak už dávno předtím," dodal bývalý hráč Sparty či Teplic.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud