24. listopadu 2016 • 20:50

Liberec - Karabach 3:0. Jasná výhra! Šance Slovanu ještě žijí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šance ještě je. Fotbalisté Liberce zvládli páté utkání skupiny Evropské ligy a vyhráli nad Karabachem 3:0. V prvním poločase se už v 11. minutě trefil záložník Egon Vůch. Ve druhé půli řádil ruský útočník Nikolaj Komličenko, který vstřelil dvě branky a potvrdil vítězství Slovanu. Ten na dnešního soupeře ztrácí tři body, o které se porve s předposledním PAOKem, Karabach hraje v posledním utkání s Fiorentinou, která si postup ze skupiny už zajistila. 



Slovan částečně napravil víkendovou ligovou porážku 0:3 v Jablonci a před závěrečným utkáním ve skupině Evropské ligy na půdě PAOK Soluň 8. prosince udržel naději na postup. K účasti v jarních bojích potřebuje Liberec v Řecku zvítězit a zároveň musí doufat, že Karabach doma prohraje s lídrem tabulky Fiorentinou.

Liberecký kouč Trpišovský po prohraném derby v Jablonci na pěti místech obměnil základní sestavu. Ze zdravotních důvodů chyběli Sýkora, Baroš a Latka, jen na lavičce začali Bartl s Navrátilem. Coufal opět musel na stopera a na pravém beku místo něj hrál Karafiát.

V úvodním utkání skupiny na půdě Karabachu dal Sýkora v jedenácté sekundě nejrychlejší gól historie Evropské ligy a povedený úvod prožil Liberec i v domácí odvetě. Bartošák měl na levé straně dost času na to, aby přesně zacentroval a Vůch netradičně hlavou poslal míč na zadní tyč do sítě. Slovan dal gól po 300 minutách, naopak Karabach inkasoval po dlouhých 717 minutách.

Hosté mohli v 19. minutě vyrovnat, Muarema však v úniku vychytal brankář Dúbravka. Ve 34. minutě naopak jen pár centimetrů dělilo domácí od druhé trefy, Folprecht poslal dorážku do tyče. V nadějné pozici pak Pokorný hlavičkoval jen do středu branky.

V 56. minutě už Liberec zvýšil. Komličenka ve vápně stáhl k zemi Medveděv a sám faulovaný hráč domácích poslal z penalty míč bombou nekompromisně pod břevno. Hned za dalších sedm minut se ruský útočník radoval znovu, když zblízka umístil do branky Vůchovu přihrávku ze strany.

Liberec dal v dnešním utkání tolik gólů jako v předešlých šesti soutěžních duelech dohromady a slavil historicky nejvyšší výhru v základní skupině pohárů. I díky tomu, že v nastavení Dúbravka skvěle vyrazil přímý kop. Slovan ve skupině Evropské ligy zvítězil doma po osmi zápasech.

5. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina J:
Slovan Liberec - FK Karabach 3:0 (1:0)
Branky: 57. z pen. a 63. Komličenko, 11. Vůch. Rozhodčí: Johannesson - Nilsson, Culum - Ekberg, Karlsson (všichni Švéd.). ŽK: Komličenko, Breite - Míchel, Medveděv. Diváci: 4942.
Sestavy:
Liberec: Dúbravka - Karafiát, Coufal, Pokorný, Bartošák - Breite, Folprecht - Ekpai, Ševčík (80. Navrátil), Vůch (89. Bláha) - Komličenko (86. Bartl). Trenér: Trpišovský.
Karabach: Šehič - Dašdemirov, Medveděv, Hüsejnov, Agolli - Míchel (52. Ismajilov), Garajev, Richard Almeida - Dani Quintana, Ndlovu, Muarem (60. Reynaldo). Trenér: Gurbanov.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 11. • 19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
3:0
ONLINE
24. listopadu
19:00
FK Karabach
FK Karabach
Góly

Domácí: 11. Vůch, 57. Komličenko, 63. Komličenko

Hosté:

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Karafiát, Coufal, Pokorný (C), Bartošák – Folprecht, Breite – Ekpai, Ševčík (80. Navrátil), Vůch (89. Bláha) – Komličenko (86. Bartl).

Hosté: Šehić – Agolli, Medveděv (C), B. Gusejnov, Dašdemirov – Almeida, Garajev, Míchel (52. Ismajilov) – Quintana, Ndlovu, Muarem (60. Reynaldo).

Náhradníci

Domácí: Marković, Bartl, Kubyškin, Hladký, Súkenník, Navrátil, Bláha

Hosté: Magomedalijev, Reynaldo, Amirgulijev, Gurbanov, Ismajilov, Junuszade, Dinijev

Karty

Domácí: Komličenko, Breite

Hosté: Míchel, Medveděv

Rozhodčí

Johannesson – Nilsson, Culum (všichni Švédsko)

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

4 940 diváků

Fiorentina - PAOK Soluň 2:3 (1:2)
Branky: 33. Bernardeschi, 50. Babacar - 5. Šachov, 26. Campos, 90.+3 Rodrigues.
Sestavy:
Fiorentina: Lezzerini - Tomovič, Astori, Rodríguez, Milič (51. Chiesa) - Cristóforo (66. Sánchez), Badelj - Tello (83. Iličič), Vecino, Bernardeschi - Babacar. Trenér: Sousa.
PAOK: Brkič - Matos, Crespo, Varela, Leovac - Šachov (83. Mystakidis), Caňas, Cimirot - Campos (71. Pelkas), Kuluris (61. Thiam), Rodrigues. Trenér: Ivič.

Skupina J

Z V R P Skóre B
1. Fiorentina 6 4 1 1 15:6 13
2. PAOK 6 3 1 2 7:6 10
3. Karabach 6 2 1 3 7:12 7
4. Liberec 6 1 1 4 7:12 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud