27. července 2017 • 22:21

CZ Bělehrad – Sparta 2:0. Bídný výkon, Stramaccioniho tým v problémech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle přesně nechtěli dopustit. Jenže nic jiného si za špatný výkon nezasloužili. Fotbalisté Sparty prohráli v prvním zápase 3. předkola Evropské ligy na půdě CZ Bělehrad 0:2, za domácí skórovali Boakye a Kanga. Naopak svěřenci italského trenéra Andrey Stramaccioniho se do velké šance nedostali a vyšli naprázdno. Nepomohl ani debut Tal Ben Chaima, který naskočil z lavičky. Sparta tak bude mít za týden v odvetě pořádně těžkou úlohu.



Sparta k prvnímu soutěžnímu utkání pod italským trenérem Stramaccionim nastoupila v základní jedenáctce se šesti z deseti letních posil. Do branky se postavil Dúbravka, do obrany Kaya se Štetinou a do útoku Janko s bývalým hráčem Crvené Zvezdy Plavšičem.

Šanci v základu dostal také záložník Mandjeck, přestože na Letnou přišel přesně před týdnem, takže nestihl jediný přípravný zápas. V útoku se nečekaně objevil i Juliš, zatímco jen mezi náhradníky se posadil kanonýr Lafata, od kterého převzal kapitánskou pásku Mareček.

Sparta v Bělehradě nepředvedla vůbec nic a od začátku byla pod tlakem. Převahu domácí využili ve 13. minutě zásluhou Boakyeho, jehož náběh po přímém kopu Sparta trestuhodně nezachytila. Podobně nedůrazně bránili hosté i další standardní situaci o deset minut později, ale kapitán Crvené Zvezdy Donald v ideální pozici netrefil branku.

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během zápasu v Bělehradu
Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během zápasu v Bělehradu

Do druhé půle nasadila Sparta Lafatu s Čivičem místo Juliše s Vatajeluem a hra se vyrovnala, k čemuž ale výrazně přispěla i pasivnější hra domácích, a dlouho se nic nedělo. Až v 62. minutě se k míči po přímém kopu dostal Janko, ale jeho volej z těžkého úhlu byl předem odsouzen k neúspěchu.

Crvena Zvezda byla mnohem nebezpečnější a hned z další akce udeřila. Za vápnem se dostal k míči Kanga a technickou střelou zhruba z 25 metrů přehodil špatně postaveného brankáře Dúbravku. Vzápětí mohlo být se Spartou ještě hůř, ale Radonjič trefil po individuální akci tyč.

Před domácí odvetou je tak Sparta ve velmi složité situaci. V minulém ročníku Evropské ligy ale letenský celek už podobnou situaci zažil a i přesto dokázal postoupit. Loni ve 4. předkole Pražané po bezbrankové remíze z Dánska prohrávali doma se Sönderjyske už 0:2, ale nakonec vyhráli 3:2 a zajistili si místo ve skupině.

Góly

Domácí: 13. Boakye, 65. Kanga

Hosté:

Sestavy

Domácí: Borjan – Stojkovič, Savič, Le Tallec, Rodič – Jovičič, Donald (C) – Milič (74. Gobeljič), Kanga, Ricardinho (61. Radonič) – Boakye (87. Pešič)

Hosté: Dúbravka – Karavaev, Kaya, Štětina, Vatajelu (46. Čivič) – Mandjeck, Mareček (C), Frýdek – Plavšič (77. Ben Chaim), Janko, Juliš (46. Lafata)

Karty

Domácí: Tallec, Kanga

Hosté: Vatajelu

Rozhodčí

S. Lapočkin (Rusko)

Stadion

Stadion Rajka Mitiće, Bělehrad (kapacita 55.568 míst)

Návštěva

32.816 diváků

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud