Michal Koštuřík
20. října 2017 • 08:04

Remíza z mlhy, zlínský kouč Páník byl hrdý: Dnes jsme byli na pochvalu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mlha, která se dala krájet. A v ní schovaní hráči Zlína s FC Kodaň. Zápas Evropské ligy byl v 72. minutě kvůli výrazně snížené viditelnosti přerušen a málem ukončen. Nakonec se dohrálo, což kvitovaly obě strany. „Kolik to skončilo? 1:1? Druhý poločas jsem neviděl,“ vtipkoval norský kouč hostů Stále Solbakken po remíze, kterou dánský velkoklub musel vzít.



Zlínští totiž ukázali sílu, kterou v předchozích dvou partiích soutěže skrývali. „Hráli nejlíp ze všech zápasů, co jsem je viděl,“ pronesl uznale Solbakken. „Měli dobré tempo, hodně energie, za sebou diváky. Pro nás to bylo těžké, s výsledkem jsem docela spokojený. Šetřili jsme některé hráče, protože nás čeká v neděli důležitý zápas v lize, kde máme problémy,“ dodal.

Za dva dny hraje i Zlín, a to doma s Mladou Boleslaví. „Jsem rád, že se to dohrálo, jsme v obrovském časovém tlaku. Kdyby se těch dvacet minut hrálo v pátek, byla by to komplikace. Nejsou termíny,“ uvedl trenér Bohumil Páník, jenž byl na svůj tým hrdý. Viděl, že vysněná výhra je na dosah a soupeř velkého jména moc neví, co hrát.

„Naši hráči byli výborně silově, kondičně mentálně připraveni. A to od první minuty. Byl to náš nejlepší výkon v Evropské lize. Perfektně jsme znali způsob hry Kodaně, od něhož se soupeř neodklonil. Udělali jsme vše pro to, aby tři body zůstaly tady. Mrzí mě, že se to nepovedlo a mám z toho smíšené pocity. Troufnu si říct, že jsme byli trošičku lepší,“ mínil a zalitoval Vukadinovičovy šance ve druhé půli. „Kdyby to byl gól, tak to dotáhneme do vítězného konce,“ domníval se.

Po třech zápasech je Fastav na dvou bodech a pořád má šanci na postup. Nahrála mu remíza Tiraspolu s Lokomotivem Moskva. „Je to otevřené. Kdo dvakrát vyhraje, ten postoupí,“ uvedl Páník. I když si postěžoval na náročný program, věří, že si s ním jeho svěřenci poradí. Proti dánskému šampionu na nich viděl, jak je velký fotbal baví. „Hráči to mají rádi,“ usmál se zkušený kouč. „Letadlo taky vydělává prachy tím, že je ve vzduchu a ne když stojí na zemi. Hráči vydělávají za to, že hrají,“ našel příměr.

Že by se už Zlínští naučili v evropském fotbale pohybovat? „Když jde do školy prvňáček, taky neví, co ho čeká. Pak se otrká. Za půl roku už mu učitelka vyhrožuje poznámkou. A my jsme dnes byli na pochvalu, ne na poznámku,“ dodal kouč.

Góly

Domácí: 11. Diop

Hosté: 19. P. Ankersen

Sestavy

Domácí: Zlámal – Holzer, Gajič, Bačo, Kopečný – Janíček (C), Jiráček, Traoré (90+12. Železník) – Mehanović (90+4. Džafić), Ekpai – Diop (66. V. Vukadinovič).

Hosté: Andersen – P. Ankersen, Vavro, Lüftner, Bengtsson – Toutouh, Kvist (C), Greguš, U. Matić (90+8. Amankwaa) – Pavlović (67. Sotiriou), Holse (67. Falk).

Náhradníci

Domácí: Dostál, Hronek, Džafić, Matejov, Hnaníček, Železník, Vukadinovič

Hosté: Olsen, Kusk, Roerslev, Pušić, Amankwaa, Falk, Sotiriou

Karty

Domácí: Traoré, Mehanović, Bačo

Hosté: Kvist

Rozhodčí

Drachta – Brandner, Kühr

Stadion

Andrův stadion, Olomouc

Návštěva

6245 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Lok. Moskva 6 3 2 1 9:4 11
2. FC Kodaň 6 2 3 1 7:3 9
3. Tiraspol 6 2 3 1 4:4 9
4. Zlín 6 0 2 4 1:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud