22. října 2014 • 04:00

7:0, 7:1, 6:0, 4:3. Divoký večer v Lize mistrů: 8 zápasů = 40 gólů!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Gól v průměru každých 18 minut! Toho jste mohli být svědky, pokud jste se rozhodli sledovat úterní zápasy fotbalové Ligy mistrů. Gólové šílenství, které osm utkání nabídlo, se totiž jen tak nevidí.



Výsledky? Co třeba šlágr kola mezi AS Řím a Bayernem Mnichov, který německý mistr ovládl 7:1. Nebo snad Chelsea, jež si smlsla na Mariboru po výsledku 6:0? A co třeba Šachtar Doněck, který deklasoval zoufalý BATE Borisov na jeho hřišti 7:0. Pořád vám to nestačí? Ochuzeni nebyli fanoušci ani v Schalke, domácí zvítězili v přestřelce se Sportingem Lisabon 4:3.  

Ve zbývajících zápasech už to bylo "horší". Barcelona porazila Ajax "jen" 3:1, CSKA Moskva a Manchester City si vzájemně nadělily po dvou brankách, Porto a Bilbao přispěly k společnému dílu třemi góly (2:1) a APOEL prohrál s PSG 0:1.

Sečteno a podtrženo. V osmi zápasech padlo neuvěřitelných 40 branek, což je druhý nejvyšší počet za jeden den Ligy mistrů. Více se střelci činili jen 1. října 1997 (44 branek).

VIDEO: Bayern deklasoval AS Řím 7:1


Černá můra AS Řím

Skutečné deja vu si zažili především fotbalisté AS Řím, kteří schytali jen do poločasu pět branek od Bayernu Mnichov, aby nakonec rupli 1:7. Podobná patálie se jim stala v osmifinále Ligy mistrů v sezoně 2006/07, kdy v odvetném zápase padli na Old Trafford na chlup stejně.

Tehdejší ostudu si pamatuje z italského týmu Francesco Totti, v dresu "rudých ďáblů" v té době řádil například Cristiano Ronaldo, který se na debaklu Italů podílel dvěma góly.

Mizerný večer zažili i fotbalisté BATE Borisov, kteří už po 45 minutách prohrávali se Šachtarem 0:6, což je rekordní poločasová prohra v Lize mistrů. Hosté přidali ve druhém dějství ještě jeden gól a postarali se o bezesnou noc běloruského týmu.

A pokud se domácím přeci jen bude o někom zdát, tak je ze sna bude strašit kanonýr Šachtaru Luiz Adriano, který jako druhý v historii soutěže po Lionelu Messim zaznamenal v jednom utkání pět branek.

VIDEO: Šachtar se postaral o nový rekord


Asi nejméně šokující výsledek z utržených debaklů padá na vrub Mariboru, který nestačil na Chelsea a podlehl i díky dvěma brankám Hazarda 0:6. Slovinský mistr nepřekonal Petra Čecha v brance londýnského klubu ani z pokutového kopu.

Sedmigólovou show viděli diváci i v Schalke, tentokrát však oba týmy nadělovaly branky spravedlivě na obě strany. O tu rozdílovou se postaral ve třetí minutě nastavení z pokutového kopu Choupo-Moting.

VIDEO: Jednoduchý večer má za sebou i Chelsea

VIDEO: Schalke vydřelo výhru v nastavení

Doněck si v utkání dělal, co ho napadlo
Doněck si v utkání dělal, co ho napadlo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud