4. února 2015 • 04:45

V Česku se to změní. Kde je Liga mistrů ještě ÚPLNĚ zdarma?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať už dopadne Liga mistrů v této sezoně jakkoliv, čeští fanoušci na ní budou vzpomínat s nostalgií. Jde s velkou pravděpodobností o poslední ročník, kdy je prestižní soutěž dostupná výhradně na volně šiřitelných televizních kanálech ČT sport a Prima Cool. Od září bude všechno jinak. S výjimkou jednoho zápasu z každého hracího kola budou všechny ostatní k vidění na placeném sportovním kanále O2 TV. Jak jsou na tom jinde ve světě?



Liga mistrů pouze na neplacených kanálech

V uplynulých třech sezonách byla situace v Česku unikátní. Špičková fotbalová podívaná dostupná jen na základě signálu z antény? V Evropě už podobný model nefunguje téměř nikde. Zápasy z Ligy mistrů se na neplacených kanálech stále ještě vysílají v Irsku, kde se o ni dělí dvě stanice, nebo v Bělorusku, kde ji vysílá monopolní státní televize. V obou případech zůstane tento stav zachovaný i v dalším tříletém cyklu. Zadarmo je pak Liga mistrů především na jiných kontinentech. Například v Jižní Africe je možné takto vidět zápasy e.tv, stejně to funguje například v Číně, Venezuele a Surinamu.

Liga mistrů na placených i neplacených kanálech

Budoucí český model funguje ve většině evropských zemí včetně Německa, Itálie, či Španělska. A třeba stále i na Slovensku, kde se v současnosti dělí o zápasy kabelový Digi Sport s veřejnoprávní RTVS. Ve Velké Británii s velkým předstihem ohlásila zisk práv na Ligu mistrů od sezony 2015/16 společnost BT Sport, která za ně neváhala zaplatit 897 milionů liber (33 miliard korun). Zdarma od příští sezony slibuje divákům alespoň jeden zápas každého týmu z Anglie, či Skotska a pak také finále. To je také jediný zápas vysílaný zdarma ve Spojených státech společností Fox.

Liga mistrů pouze na placených kanálech

V několika státech nemají diváci na výběr. Pokud chtějí vidět Ligu mistrů, musí si pořídit jednu z placených stanic. To je praxe platná v Nizozemsku, Rumunsku, nebo pro řadu asijských zemí. A je možné, že počet takových zemí v budoucnu vzroste. Ne všude ještě oznámili rozdělení vysílacích práv na další tříleté období.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud