5. května 2015 • 15:26

Kouč Realu Ancelotti bavil na Juventusu: Pirlo je můj syn i bratr

Autor: Milan Štěrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Návštěva stadionu Juventusu v Turíně před prvním semifinálovým zápasem Ligy mistrů s Realem Madrid připomíná spíš poklidnou posezonní pohodu než klid před bouří. Jak by také ne. Juventus si totiž před několika dny definitivně zajistil zisk mistrovského titulu neboli Scudetta. Velký tlak veřejnosti na adresu trenéra Allegriho je pryč a každý další úspěch už je vnímán jako bonus.



Samozřejmě, že turínský velkoklub má ambice i na mezinárodní scéně. Ale v případě semifinálového neúspěchu nelze očekávat nějaké velké zemětřesení v hráčském kádru nebo v realizačním týmu.

Úplně jiná situace panuje v Realu Madrid. Nedávno se trenér Carlo Ancelotti vyjádřil, že pro Real je každý zápas jako zkouška, ve které jeho tým nesmí propadnout. Ve španělské lize Real na vedoucí Barcelonu ztrácí v závěru sezony stále dva body. Ve Španělském poháru Bílý balet dotancoval už v osmifinále. Liga mistrů tak může být jedinou možností jak v této sezóně získat nějakou trofej.

V minulé sezoně Décima neboli desátý triumf v nejprestižnější evropské klubové soutěži zachránil Ancelottimu krk. Letos to může být úplně to samé. V Realu se počítají trofeje, ne druhá místa.

V Turíně je pod mrakem, ale není zima. Na někoho může působit atmosféra lehce depresivně. Hráči Realu si nicméně předzápasový trénink na stadionu užívali stejně jako trenér Ancelotti tiskovou konferenci „mezi svými“.

Kromě rodné italštiny zvládnul plynule odpovídat i ve španělštině a angličtině. A několikrát dokázal zaplněný sál i docela pobavit. Jak když se s úsměvem ohradil proti výroku Andrei Pirla, který ho označil za svého otce.

Trenér Realu opáčil, že nebere Pirla jako syna ale jako bratra. Uvidíme jak tato zřejmá narážka na Pirlův věk nabudí veterána v týmu Juventusu.

První bitvu o finále Ligy mistrů Juventus Turín – Real Madrid vysíládnes  ve 20.15 živě Prima COOL. Po boku moderátora Libora Boučka budou ve studiu diskutovat ambasador Ligy mistrů na Prima COOL Marek Jankulovski a majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud