28. května 2016 • 23:35

Penaltové drama zvládl Real! Zdolal Atlético a slaví triumf v Lize mistrů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid to dokázal, pojedenácté v historii ovládl Ligu mistrů! Fotbalisté Bílého baletu sice v milánském finále s Atlétikem Madrid přišli o vedení 1:0 jedenáct minut před koncem, ale v penaltovém dramatu ukázali pevnější nervy a po vítězství 5:3 slaví další triumf v Lize mistrů. Rozhodující penaltu proměnil Cristiano Ronaldo, ve čtvrté sérii za Atlético Juanfran trefil pouze tyč.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 5. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
1:1
ONLINE
28. května
20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Góly

Domácí: 15. Ramos, . Ronaldo

Hosté: 79. Ferreira-Carrasco

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal (52. Danilo), Ramos (C), Pepe, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (72. Isco) – Bale, Benzema (77. L. Vázquez), Ronaldo.

Hosté: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís (109. Lucas Hernández) – Ñíguez, Gabi (C), Augusto Fernández (46. Ferreira-Carrasco), Koke (116. Partey) – F. Torres, Griezmann.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Fernández, Rodríguez, Vázquez, Jesé, Isco, Danilo

Hosté: Moyà, Tiago, Correa, Hernández, Ferreira-Carrasco, Partey, Giménez

Karty

Domácí: Carvajal, Navas, Casemiro, Ramos, Danilo, Pepe

Hosté: Torres Juanfran, Gabi

Rozhodčí

Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin (ENG)

Stadion

San Siro, Milán

Skóre otevřel v 15. minutě kapitán "Bílého baletu" Sergio Ramos , v 79. minutě srovnal Yannick Carrasco. Předtím jeho spoluhráč Antoine Griezmann nedal pokutový kop. Při rozhodující střelbě penalt jako jediný zaváhal Juanfran.

Atlétiku tak nevyšla odveta za předloňské finále, které vyhrál soupeř 4:1 po prodloužení. "Bílý balet" proměnil svou čtrnáctou účast ve finále Ligy mistrů v jedenáctý triumf a potvrdil pozici historicky nejúspěšnějšího týmu soutěže. Naopak Atlético ani ve třetím finále nedokázalo dosáhnout na premiérové vítězství.

Gólman Realu Madrid Keylor Navas se vrhá po penaltové ráně Juanfrana z Atlétika. Míč v síti neskončil a "bílý balet" tak slaví vítězství v Lize mistrů.
Gólman Realu Madrid Keylor Navas se vrhá po penaltové ráně Juanfrana z Atlétika. Míč v síti neskončil a "bílý balet" tak slaví vítězství v Lize mistrů.

Real vstoupil do finále na San Siru aktivněji a v úvodu hrozil ze standardek. V šesté minutě tečoval Baleův střílený centr z přímého kopu Casemiro a Atlético zachránil reflexivním vykopnutím brankář Oblak.

Po čtvrthodině už "Bílý balet" slavil. Kroosův centr z přímého kopu přizvedl nehlídaný Bale a Ramos tečoval z malého vápna balon mezi Oblakovy nohy do sítě. Rozhodčí gól uznali, přestože šlo o těsný ofsajd.

Kapitán Realu Madrid navázal na vyrovnávací trefu z předloňského souboje o vítěznou trofej a stal se prvním obráncem, který skóroval ve dvou finálových zápasech Ligy mistrů. "Bílý balet" po vedoucím gólu přenechal iniciativu soupeři, v defenzivě si ale dlouho počínal bezchybně a Atlético si v první půli nevytvořilo žádnou větší šanci.

Trenér Simeone proto nasadil ofenzivněji laděného Carrasca, jeho tým vstoupil do druhé půle náporem a hned po necelých třech minutách měl jedinečnou možnost na srovnání. Torres ve vápně upadl po zákroku Pepeho a sudí Clattenburg nařídil penaltu. Nejlepší střelec Atlética v této sezoně Ligy mistrů Griezmann ale trefil jen břevno a zahodil i druhý pokutový kop proti "Bílému baletu" v této sezoně. Předtím neuspěl na podzim v lize.

Dvacet minut před koncem mohl zřejmě definitivně rozhodnout útočník "Bílého baletu" Benzema , v samostatném úniku ze strany ho ale vychytal Oblak. V 78. minutě gólman Atlética zneškodnil i Ronaldovu šanci, Bale napálil z dorážky obránce na čáře a soupeř za minutu trestal vyrovnáním. Juanfran si naběhl na Gabiho oblouček, z voleje poslal přesný centr na malé vápno a tam napálil míč do břevno střídající Carrasco.

Stejně jako předloni tak finále skončilo po 90 minutách 1:1. V prodloužení branka nepadla a rozhodnout musel až penaltový rozstřel. V něm jako jediný zaváhal ve čtvrté sérii Juanfran, který trefil tyč, a nejlepší střelec soutěže Ronaldo následně stvrdil triumf Realu.

Real Madrid - Atlético Madrid 1:1 (1:1, 1:0), na penalty 5:3
Branky:
15. Ramos - 79. Carrasco. Penalty proměnili: Lucas Vázquez, Marcelo, Bale, Ramos, Ronaldo - Griezmann, Gabi, Saúl Ňíguez. Neproměnil: Juanfran. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin - Taylor, Marriner (všichni Angl.). ŽK: Carvajal, Navas, Casemiro, Ramos, Danilo, Pepe - Gabi, Torres. Diváci: 80.074.
Real: Navas - Carvajal (52. Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos (72. Isco) - Bale, Benzema (77. Lucas Vázquez), Ronaldo. Trenér: Zidane .
Atlético: Oblak - Juanfran, Savič, Godín, Filipe Luís (109. Lucas Hernández) - Saúl Ňíguez, Gabi, Fernández (46. Carrasco), Koke (116. Partey) - Torres, Griezmann. Trenér: Simeone.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud