Jan Malý
8. března 2017 • 14:21

Barcelona vyhlíží zázrak. Napodobí Real či zopakuje vlastní obraty?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to úkol jako pro bájné řecké hrdiny, o jeho zdolání se však budou pokoušet soudobí fotbaloví bozi. Barcelona v čele s Lionelem Messim bude dnes (20:45. ONLINE iSport.cz) proti Paris Saint-Germain v odvetě osmifinále Ligy mistrů dohánět děsivou ztrátu 0:4 z prvního utkání. „Postup není nemožný,“ burcují se hvězdy katalánského klubu.



Slibují, že do toho dnes pořádně šlápnou. „Ukážeme lidem skutečnou Barcelonu,“ vyhlašuje útočník katalánského celku Luis Suárez.

Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Paris Saint-Germain po úvodním výbuchu 0:4 pod Eiffelovou věží by se rovnal zázraku, ještě nikdo v historii evropských pohárů nedokázal tento výsledek z prvního duelu přetavit ve vlastní postup. Ovšem Barcelona nemá nulové vyhlídky, jako kdokoli jiný v její situaci.

„Jestli může někdo z tohoto stavu postoupit, pak je to Barcelona. Chceme psát historii,“ hlásí sebevědomě Suárez. Její ofenzivní potence dodává týmu naději. Aktuální lídři španělské ligy zatím v probíhající sezoně odehráli 43 soutěžních utkání, patnáctkrát vstřelili čtyři a více gólů, sedmkrát dosáhli výsledku, který by jim dnes zaručoval průnik do čtvrtfinále, čtyřikrát zvítězili 4:0, což by znamenalo prodloužení.

SESTŘIH La Ligy: Barcelona - Celta Vigo 5:0. Messi byl u všech gólů
Video se připravuje ...

PSG varuje před podceněním

Pařížané sílu soupeře jasně vidí, ačkoli v prvním utkání podala parta kolem Lionela Messiho mizerný a líný výkon. „Pokud však teď pojedou všichni hráči Barcelony na sto procent, budeme muset opravdu bojovat. Dát čtyři góly, to je pro ně doma skoro normální,“ řekl serveru goal.com záložník PSG Marco Verratti. „Nemyslíme si, že jsme lepší než Barcelona. To by byla ta nejhorší věc. Montpellier nás v prosinci porazil 3:0, a to nejsou lepší než my,“ varuje Verratti všechny kolem sebe.

Paris Saint-Germain je však tým z poněkud jiného ranku než Celta Vigo či Gijón, kterým Barcelona v posledních dvou kolech La Ligy naložila pět, respektive šest gólů.

Movitý francouzský klub inkasoval čtyři branky naposledy v lednu 2015 v Bastii (2:4), poslední porážku 0:4 utrpěl dokonce v dubnu 2010 v Grenoblu. „Budou na nás víc tlačit a nebudou bránit jako Celta,“ uvědomuje si barcelonský trenér Luis Enrique.

Očekává se, že se svým týmem dnes vyrukuje s rozestavením 3–4–3. A začne velká honba za obratem. „Pokud by se nám povedlo postoupit, bylo by to spektakulární a skvělá vzpruha pro nás,“ zasní se Suárez. „Máme opravdu dobrou šanci vyřadit je, ale ještě není hotovo. Situace si od nás v odvetě žádá velký výkon,“ tvrdí Verratti.

Postupy po porážce o 4 góly (soutěže UEFA)
1985/86 Pohár UEFA Mönchengladbach – Real Madrid 5:1 a 0:4 
1984/85 Pohár UEFA QPR – Partizan Bělehrad 6:2 a 0:4 
1961/62 PVP La Chaux-de-Fonds – Leixoes 6:2 a 0:5
Velké obraty Barcelony
1985/86 PMEZ IFK Göteborg–Barcelona 3:0 a 0:3 (4:5 na pen.) 
1978/79 PVP Anderlecht–Barcelona 3:0 a 0:3 (1:4 na pen.) 
1977/78 Pohár UEFA Ipswich–Barcelona 3:0 a 0:3 (1:3 na pen.)

SESTŘIH La Ligy: Barcelona deklasovala 6:0 Alavés, prosadilo se celé hvězdné trio
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud