8. března 2017 • 23:23

SESTŘIHY: Zázrak! Barcelona zničila PSG 6:1 a má postup, slaví i Dortmund

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné! Fotbalisté Barcelony dokázali skutečný fotbalový zázrak, když na domácí půdě v odvetě osmifinále Ligy mistrů porazili PSG 6:1 a i přes debakl 0:4 v prvním zápase postoupili do čtvrtfinále. Katalánci přitom ještě tři minuty před koncem normální hrací doby potřebovali tři branky a rozhodující gól přišel v 95. minutě. Postup slaví také Borussia Dortmund, která doma zničila Benficu 4:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
6:1
ONLINE
8. března
20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Góly

Domácí: 3. L. Suárez, 40. Kurzawa (vl.), 50. Messi, 88. Neymar, 90+1. Neymar, 90+5. Roberto

Hosté: 62. Cavani

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rafinha (76. Roberto), Rakitić (84. A. Gomes), Busquets, Iniesta (C) (65. Arda Turan) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Hosté: Trapp – Meunier (90+3. Krychowiak), Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Rabiot, Matuidi – Lucas Moura (55. Di María), Verratti, Draxler (75. Aurier) – Cavani.

Náhradníci

Domácí: Cillessen, Turan, Alcácer, Alba, Digne, Roberto, Gomes

Hosté: Aréola, Kimpembe, Krychowiak, Pastore, Di María, Aurier, Ben Arfa

Karty

Domácí: Piqué, Busquets, Rakitić, Neymar, L. Suárez

Hosté: Matuidi, Draxler, Cavani, Marquinhos, Verratti

Rozhodčí

Deniz Aytekin. Asistenti: Guido Kleve, Markus Häcker. Čtvrtý rozhodčí: Mike Pickel. Brankoví rozhodčí: Daniel Siebert, Benjamin Brand (všichni GER)

Stadion

Camp Nou, Barcelona (ESP)

Návštěva

96290 diváků

Barcelona výborně vstoupila do utkání a už ve třetí minutě otevřel skóre po závaru v šestnáctce hlavou Suárez. Uruguayský kanonýr dal v 64. domácím utkání za "Barcu" 65. gól. Domácí sevřeli PSG na jeho polovině, ale dlouho stříleli nepřesně.

Pět minut před pauzou se aktivnější Barcelona přece jen dočkala šťastné druhé branky. Iniesta patičkou vrátil míč do šestnáctky a Kurzawa nepovedeným odkopem zamířil do vlastní sítě.

Katalánci na začátku druhé půle udeřili potřetí. Rozhodčí Aytekin za souboj Meuniera s Neymarem na radu brankového sudího nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Messi. Pařížský tým se však poté zvedl. Cavani nejprve zblízka napálil tyč a v 62. minutě povedeným volejem snížil.

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - PSG 6:1. Úžasná jízda i sporné penalty
Video se připravuje ...

Domácí v tu chvíli potřebovali k postupu vstřelit další tři góly, což se nezdálo být moc reálné. Barcelona ale především díky Neymarovi předvedla fantastický závěr. Brazilský útočník nejprve v 88. minutě skóroval z přímého kopu a za tři minuty proměnil druhou penaltu v zápase. Hrdinou domácích se pak stal sváteční střelec Roberto, který zužitkoval Neymarův "nadýchaný" centr.

"Nemůžu tomu uvěřit, bylo to bláznivé a neskutečné. Dík patří všem v týmu, klubu i fanouškům. Byl to speciální večer a těžko se hledají slova," řekl záložník Barcelony Ivan Rakitič. "Museli jsme věřit i v nemožné. Výsledek 0:4 z Paříže byl krutý a hodně jsme to schytávali, ale naše reakce byla výjimečná. Chceme v tom pokračovat," doplnil chorvatský reprezentant.

Fotbalisté Barcelony slaví v kabině postup do čtvrtfinále Ligy mistrů
Fotbalisté Barcelony slaví v kabině postup do čtvrtfinále Ligy mistrů

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 20:45
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4:0
ONLINE
8. března
20:45
Benfica Lisabon
Benfica Lisabon
Góly

Domácí: 4. Aubameyang, 59. Pulisic, 61. Aubameyang, 85. Aubameyang

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bürki – Durm, Piszczek, Papastathopoulos (88. Ginter), Bartra, Schmelzer (C) – G. Castro, Weigl, Dembèlé (81. Kagawa) – Aubameyang (86. Schürrle), Pulisic.

Hosté: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelöf, Eliseu – Salvio (64. Jonas), Samaris (74. A. Živković), Pizzi, A. Almeida – Mitroglu, Cervi (82. Jiménez).

Náhradníci

Domácí: Weidenfeller, Guerreiro, Schürrle, Kagawa, Merino, Ginter, Passlack

Hosté: César, Horta, Jiménez, Jonas, Carrillo, Živković, Jardel

Karty

Domácí: G. Castro, Dembèlé, Piszczek

Hosté: Samaris

Rozhodčí

Martin Atkinson – Stephen Child, Stuart Burt (všichni ENG)

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Skvělý start se povedl také Dortmundu, který už ve čtvrté minutě smazal náskok lisabonského mužstva. Míč z rohu prodloužil Pulisic na Aubameyanga a ten hlavou překonal brankáře Edersona. Přes slibný úvod už první půle další velké šance nenabídla.

Krátce po pauze mohl vyrovnat Cervi, jehož střelu na poslední chvíli zblokoval obránce Piszczek. Poté začal úřadovat Dortmund. V 59. minutě zvýšil obloučkem Pulisic, který si připsal první zásah v LM, a za dvě minuty po další přihrávce za obranu skóroval opět Aubameyang.

SESTŘIH Ligy mistrů: Borussia Dortmund - Benfica 4:0. Aubameyang zazářil hattrickem
Video se připravuje ...

Gabonský kanonýr v 85. minutě trefou do odkryté branky dokonal hattrick a zpečetil jasnou výhru německého mužstva. Aubameyang tak dokonale napravil zahozenou penaltu z prvního duelu v Portugalsku. Dortmund si zahraje čtvrtfinále potřetí za posledních deset let.

"Věřili jsme si, že dokážeme osmifinále otočit. Náš tým to předvedl, především ve druhém poločase. Tentokrát jsme viděli opravdového Aubameyanga. Benfica je skvělý a hrdý klub, který velmi respektujeme. Ale myslím, že jsme odehráli dva výborné zápasy a náš postup je zasloužený. Jsme ve čtvrtfinále, ale chceme mezi nejlepší čtyřku," uvedl trenér Dortmundu Thomas Tuchel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud