15. dubna 2009 • 03:00

Hulk chystá demolici Manchesteru United!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dámy a pánové, tohle bude řežba! „Zelený“ Hulk se chystá v Lize mistrů zničit obhájce z loňského ročníku Manchester United. A v rukávu má velké trumfy. Po úvodní remíze 2:2 se očekává nebezpečná jízda. Tak se připoutejte!



315848:gallery:true:true

Jmenuje se Givanildo Vieira de Souza, ale spoluhráči, přátelé i rodiče mu neřeknou jinak než HULK.

Dvaadvacetiletý útočník získal přezdívku již v útlém věku díky jeho lásce ke komiksové postavě.

„Jako kluk jsem si kupoval všechna vydání. A sžil se s ní. Teď mám celé album všech stránek komiksu,“ svěřil se s úsměvem fotbalista, jehož si fanoušci Porta oblíbili hned po jeho příchodu z Tokyo Verdy.

Rodičem v tom, že ho začali oslovovat Hulk, neviděli nic špatného. Proto mu přezdívka zůstala dodnes. A se stejnou jmenovkou na zádech pobíhá v Lize mistrů, kde stojí krůček od postupu do semifinále.

„Hulk a celý útok Porta je velmi nebezpečný. Uvědomujeme si, že nás po bídném prvním utkání čeká ještě náročnější zápas. Proto se v defenzivě musíme vyvarovat chyb. Jsme zranitelnější než v minulých letech,“ přiznává Sir Alex Ferguson, manažer United.

Proti týmu z Manchesteru má Hulk dvojnásobnou motivaci. Jeho největší fotbalový vzor pochází právě z tohoto klubu. Je jím Cristiano Ronaldo. „Je to můj idol. Nejlepší hráč, jakého jsem kdy viděl. Je mou inspirací, abych na sobě makal a zlepšoval se každý den,“ hlásí.

Hulk se v Portu prosadil díky své technice, síle a dravosti. A teď neodmyslitelně patří do základní sestavy. Navíc po jeho boku nastupují další fotbalisté vybavení neuvěřitelnými schopnostmi.

„Nevidím důvod, proč bychom neměli dojít až do finále. Máme skvělý tým i partu. Věřím, že dokážeme velké věci,“ uvedl brazilský bijec.

315846:gallery:true:true

S jeho slovy se ztotožňuje většina fotbalových expertů. Porto disponuje neuvěřitelně rychlým a technickým útokem, který umí udeřit během několika sekund.

Útočná vazba Porta se předvedla už v prvním zápase na Old Trafford. Na obránce United vletěla a nenechala je dýchat. Útočníci napadali defenzivu soupeře v její šestnáctce a způsobovali jí obrovské problémy. Nakonec si do odvety odvezli slibný výsledek 2:2.

Jestli dokáží fotbalisté Porta přejít do semifinále přes loňského obhájce, stanou se žhavými aspiranty na celkový triumf. V další fázi by se utkali s Arsenalem nebo Villarrealem. A upřímně, to jsou hratelnější soupeři než United.

UMĚNÍ HULKA NA VIDEU:

Ti musí dnes večer vyhrát, anebo v případě nerozhodného výsledku vstřelit více než dvě branky. A to vzhledem k prvnímu duelu vypadá jako náročný úkol. Manažer Sir Alex Ferguson proto apeluje na své obránce, aby se s nebezpečným útokem Porta vypořádali mnohem lépe než v předchozím případě.

Svou roli může hrát zranění stopera Ria Ferdinanda, bez něhož je defenziva „rudých ďáblů“ jalová. Aby však anglický obránce nastoupil, musí nejprve doléčit svá třísla. S týmem každopádně do Portugalska odcestoval a je v nominaci.

Důležité je rovněž připomenout, že žádný anglický klub na půdě Porta NIKDY nevyhrál! Portugalský klub navíc nepoznal hořkost porážky ve dvaceti utkáních a kráčí ke čtvrtému mistrovskému titulu v řadě.

„Porto je velice silný protivník. Vždy mělo skvělé hráče. Není náhoda, že z tohoto klubu vzešlo tolik prvotřídních hvězd,“ připomněl Ferguson smetánku fotbalistů, kteří z Porta zamířili do různých věhlasných velkoklubů. Stačí připomenou Deka či Ricarda Carvalha.

A právě na úroveň těchto fotbalistů se pomalu derou Hulk a spol. Zvládne stejně jako komiksová postava zezelenat a bez problémů zničit svého nepřítele? Odpovědi se dočkáme ve 20:45.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud