26. února 2010 • 04:58

Kdo má šance na titul? Trumfy drží Sparta

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přibližně za dva a půl měsíce vyletí nad hlavy nadšených fotbalistů i fanoušků pohár určený pro mistra Gambrinus ligy. Který klub se posadí na tuzemský trůn a zároveň si zajistí účast ve 2. předkole Ligy mistrů? Největší šance má podle expertů i deníku Sport pražská Sparta.



Jaro slibuje napínavou mistrovskou řež. Kandidátem číslo 1 na zisk titulu je Sparta, na paty by jí měly šlapat především kluby z fotbalového „severu“. S obhájcem titulu z Edenu se příliš nepočítá.

Tabulka Gambrinus ligy je před zítřejším startem fotbalového jara nesmírně vyrovnaná. Posuďte sami. Mezi vedoucími Teplicemi a čtvrtým Jabloncem je rozdíl jediného bodíku. Tepličtí mají navíc k dobru odložený zápas s aktuálně pátou Plzní. A Západočeši by se v případě výhry posunuli na dostřel vedoucímu kvartetu...

Oba stopeři měli o bránění trochu rozdílné představyFoto Michal Beránek (Sport)


Rozestupy jsou minimální. Kde tedy hledat největší favority? Podle sázkových kanceláří Fortuna a Tipsport je nejžhavějším kandidátem na titul pražská Sparta. Do boje podle nich vstupuje s nejlichotivějším kurzem 1,8, respektive 1,7.

Sparta v zimě opravdu zbrojila nejvíc. Jména Sionko či Brabec ukazují, že to s útokem na titul myslí na Letné opravdu vážně. „Půjdeme za ním,“ slibuje kapitán Tomáš Řepka. „Na devadesát pět procent to bude Sparta. Má s bojem o titul velké zkušenosti a slušně posílila,“ myslí si její bývalý hráč Marek Kulič, nyní hájící barvy konkurenční Mladé Boleslavi.

Nejvýhodnější pozici pro jaro však stále třímají Teplice, které čeká navíc domácí odložený duel s Plzní. Na Stínadlech v zimě neoslabili, naopak přivedli vytáhlého útočníka Libora Doška. Důležité bude, zda svěřenci trenéra Plíška navážou na podzimní výkony, kdy si především na hřištích soupeřů počínali výborně.

Petr LukášFoto ČTK


V triumf Teplic věří například kouč Brna Miroslav Beránek. „Všichni tipují Spartu, ale podle mě vyhrají titul Teplice, které to mají nejlíp rozehrané a v zimě vhodně posílily,“ argumentuje.

Nálepka černého koně patří bezpochyby Jablonci. „Minimálně do čtvrtého místa chceme být,“ netají se ambicemi sportovní ředitel Petr Flodrman. Tým pod dozorem zkušeného trenéra Františka Komňackého si brousí zuby na jarní útok. Pilíře sestavy by měli tvořit ostřílení borci Pavlík, Drsek, Lafata či Jarolím, kterým by se z boje o titul kolena rozhodně rozklepat neměla.

Hodně si na severu Čech slibují od mladého útočníka Tomáše Pekharta. Společně s Lafatou a dalším mládežnickým reprezentantem Vošahlíkem by se měl podělit o jarní góly. „Favoritem ligy číslo jedna je pro mě Jablonec. Zkušený trenér Komňacký má úspěchy všude, kam sáhne. Jablonec má i dobrý managment v čele s panem Peltou a zdvojený kádr,“ přidává další argument Pavel Hoftych, kouč Bohemians 1905. Právě „klokani“ se v neděli představí v Jablonci.

Co ostatní týmy? Do boje o titul určitě budou chtít promluvit na ostravských Bazalech, nevzdává se ani doposud sedmá Slavia. Úřadujícímu mistrovi však odborníci příliš nevěří. Po odchodu Čelůstky či Suchého jsou nová jména jako Koreš, Vaněk či Ivanovski zatím zahalena pořádným oparem tajemství. Pokud si na triumf červenobílých barev u některé ze sázkovek vsadíte a uspějete, domů si odnesete zhruba patnáctinásobek vsazené částky...

U míče Ladislav Krejčí.
U míče Ladislav Krejčí.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud