23. května 2014 • 15:05

Jak se rozdělí suma za Vaclíka: Agent dostane 8,3 milionu

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta utrží za brankáře Tomáše Vaclíka od Basileje 75 milionů korun, o které se podělí s hráčovou agenturou a Viktorií Žižkov. Vaclíkův předchozí klub mohl z celkové sumy utržit větší sumu, pokud by kvůli dluhům velkou část podílu nerozprodal.



Žižkov měl původně nárok na 25 procent z dalšího brankářova transferu, konkrétně tedy ze sumy 66,75 milionů korun. V lednu 2012 totiž přestoupil Vaclík na Letnou za 8,25 milionu korun, a tato částka se pro výpočet dalších podílů musí od včerejšího odstupného odečíst.

Tím však složitý příběh různých čísel nekončí, a hlavně nemá pro Žižkov žádný happy end. Druholigový klub kvůli svým dlouhodobým finančním problémům totiž už svůj čtvrtinový podíl dávno zpeněžil.

Polovinu postoupil agentuře Nehoda Sport a druhou prodal Spartě zhruba před rokem za 1,5 milionu korun. Viktoria se tak vinou své nesolventnosti připravila o necelých sedm, respektive 16,7 milionu korun.

Kdo si rozdělí miliony za Vaclíka?

Sparta Praha 65,2 milionu
Agentura Nehoda Sport 8,3 milionu
Viktoria Žižkov 1,5 milionu

Tomáš Vaclík
Tomáš Vaclík

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud