Stanislav Hrabě
28. června 2014 • 12:05

Ukončí Jarolím kariéru? Do přípravy v Boleslavi zatím nenastoupil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Jarolím zatím do letní přípravy nenastoupil! Opora středočeského týmu a syn trenéra Karla Jarolíma podle oficiálního sdělení nadále doléčuje zraněné pravé koleno, které si pochroumal v jarních ligových bojích, ale situace okolo něj je poněkud nepřehledná. Takové zpoždění není obvyklé. Není vyloučeno, že se do dresu Mladé Boleslavi už neoblékne a že ukončí kariéru.



Přísným pohledem měří mladoboleslavský kouč Karel Jarolím své svěřence, syna Davida však mezi nimi nevidí. Na rozdíl od ostatních měl povoleno nastoupit do letní přípravy o týden později, ale ten už uplynul v pondělí 23. června. A špílmachr mužstva nikde. Děje se něco? Vedení klubu nemá situaci pod kontrolou.

Nástup mužstva po dovolené byl 16. června, pětatřicetiletý záložník David Jarolím měl povoleno připojit se o týden později, aby si doléčil šrámy. Ve veteránském věku odstraňování neduhů trvá déle. Nestalo se. Přitom přítomnost tvůrce hry je vysloveně žádoucí. Mladá Boleslav začíná nový ročník Synot ligy 26. července v Jihlavě, ale to už bude mít mužstvo za sebou 2. předkolo kvalifikace Evropské ligy. A uspět v ní je víc než klubovým přáním.

„David Jarolím si nadále léčí zranění pravého kolena, které si přivodil ke konci jarní části minulého ročníku,“ sděluje oficiální vyjádření klubu tiskový mluvčí Jiří Koros. Léčba se však prodloužila o celý týden. O dobu, kdy je nutné nabrat kondici a sehrát se s ostatními. „S mužstvem se dosud nepřipravuje,“ potvrzuje Koros jeho nepřítomnost.

Není divu, že nervozita ve vedení narůstá a množí se nejrůznější spekulace.

Jarolím je znám jako příkladný profesionál, který vycvičen z německé bundesligy nikdy nezanedbá ani v nejmenším své povinnosti. Je ovšem i známo, že mu funkcionáři Hamburgeru SV, kde deset působil, před dvěma lety přislíbili po skončení kariéry dobře honorované místo u mládeže. Zatím jeho nástup byl oddálen a Jarolím si prodlužoval fotbalový život v Mladé Boleslavi. Nyní se však do německého klubu vrátil ve funkci předsedy představenstva Dietmar Beiersdorfer, s nímž má velice vstřícné vztahy.

Zklamané duo. David Jarolím s Jiřím Štajnerem po remíze Boleslavi s Příbramí
Zklamané duo. David Jarolím s Jiřím Štajnerem po remíze Boleslavi s Příbramí

Jako nepravděpodobná se jeví rodinná roztržka. Otec a syn vycházeli spolu velice dobře, navzájem se respektovali. Určité trenérovy tahy se daly vysvětlovat i jako zvýšení synovy pozice v mužstvu. Když skončil stoper Petr Johana, převzal po něm kapitánskou pásku. Před zahájením letní přípravy se klub rozloučil s Jiřím Štajnerem, jenž v taktickém záměru plnil podobné herní role a také byl dalším přirozeným vůdcem kolektivu.

Jenže do přípravy Jarolím dosud nenastoupil a smlouvu, kterou má do 30. června, dosud neprodloužil. Není vyloučeno, že ukončí hráčskou kariéru.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud