19. července 2014 • 09:33

Místo vyvrhele Scolariho legenda. Brazílii by měl vést Dunga

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horkým kandidátem na místo trenéra brazilské fotbalové reprezentace je podle médií bývalý reprezentační kapitán Dunga. Někdejší defenzivní záložník, jenž už Brazílii trénoval v letech 2006 až 2010, podle informací agentury Reuters intenzivně jedná se svazem. Ten by chtěl otázku nástupce Luize Felipeho Scolariho vyřešit do úterý.



Pro jmenování Dungy hovoří i fakt, že má velmi dobré vztahy s Gilmarem Rinaldim, jenž byl ve čtvrtek jmenován novým generálním manažerem brazilské reprezentace. Oba byli společně v týmu, který v roce 1994 triumfoval na mistrovství světa.

Padesátiletý Dunga, vlastním jménem Carlos Bledorn Verri, má ve své sbírce i stříbro z MS 1998 a z olympijských her v roce 1984. Brazílii coby trenér dovedl v roce 2007 k vítězství na jihoamerického šampionátu Copa América a o dva roky později v Poháru FIFA. Na OH v Pekingu získali jeho svěřenci bronz. Po šampionátu 2010 v JAR, kde Brazilci vypadli po prohře s Nizozemskem ve čtvrtfinále, byl propuštěn.

Scolari, jenž s národním týmem slavil v roce 2002 světový titul, odstoupil tento týden poté, co na mistrovství světa před domácími fanoušky nedokázal splnit medailové ambice. Brazílie na turnaji skončila coby horký favorit čtvrtá.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud