14. listopadu 2015 • 13:17

Plašil do české zálohy patří. Je to výborný hráč, tvrdí Uhrin

Autor: deník sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za první poločas je potřeba kritizovat, za druhý naopak pochválit. Tak vidí výkon české reprezentace v přípravném utkání proti Srbsku (4:1) trenér vicemistrů Evropy 1996 Dušan Uhrin starší. Zkušený kouč a expert v hodnocení pro deník Sport zvlášť chválí záložníka Jaroslava Plašila. „Hodně to rozhýbal,“ tvrdí Uhrin.



„Po prvním poločase jsem si říkal, jak je možné, že Srbové nepostoupili na EURO. Samí kvalitní, techničtí fotbalisté. Po tom druhém to už chápu a vůbec se nedivím. Prostě odpadli a asi na to nemají v hlavě,“ hodnotí Uhrin zápas.

„České vítězství je odměnou za druhý poločas, ve kterém se naši zvedli, víc hráli do útoku, a to se vyplatilo. Přišla agresivita a pohyb. Myslím, že to souvisí s příchodem Jaroslava Plašila, který to rozhýbal,“ dodává.

Na Plašila nedá bývalý trenér reprezentace dopustit. „Leckdo ho nemá rád, ale pro mě je to výborný hráč, který do naší zálohy patří. Je do kombinace, umí hru uklidnit i rozpohybovat, dát předfinální i finální přihrávku, jako před čtvrtým gólem,“ tvrdí.

Ne všechno ale bylo v utkání se Srbskem optimální. „Jak chválím druhou půli, tu první je potřeba kritizovat. Tempo bylo velice pomalé, my jsme hráli na obranu, ale vedení neodpovídalo průběhu hry. Srbové kombinovali, drželi balon a ukázali velkou kvalitu na míči. Ke své škodě to ale hodně překombinovávali, což je stálo góly,“ říká Uhrin.

„Měl jsem pocit, že naši se bojí těch velkých jmen a soupeře si oťukávají, do ničeho se nepouštějí. Jenom spoléhali na standardky. Chtělo to přepnout, a to se po půli podařilo,“ všímá si vicemistr Evropy.

K českému zlepšení podle Uhrina pomohli i fanoušci. „Podle mého na tom mají zásluhu i diváci, kteří byli v první půli zamlklí, což určitě souviselo s předváděnou hrou. Pak se probudili, což našim pomohlo. Já v Ostravě hrával s nároďákem vždycky rád a teď se mi to zase potvrdilo,“ zakončuje.

Nováček Zahustel: Doufal jsem v nějakou minutku, gól je splněný sen
Video se připravuje ...

Vaclík si návrat domů užil. Ale trenéra kvůli tomu nepřemlouval
Video se připravuje ...

Sivok nastartoval Česko gólem: Pudil to krásně kopnul a já měl štěstí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud