11. června 2016 • 20:00

Vztek na EURO. Albánec prohrál s bratrem a při střídání zahodil vodu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na trávníku při utkání Albánie - Švýcarsko (0:1) aby fanoušek vzrušení pohledal. Mimo pažit ale byl šrumec, v 62. minutě albánský záložník Taulant Xhaka po vystřídání vztekle mrštil lahví s vodou, kterou mu podal člen realizačního týmu. Důvod? Nováček EURO prohrával o gól a s deseti hráči v poli se k soupeřově brance téměř nedostával. V Xhakově frustraci možná sehrál roli i fakt, že nemohl pokračovat v prvním bratrském souboji v historii ME.   



62. minuta, Albánie střídá, ze hřiště mizí Taulant Xhaka. Prásk! Lahev podaná hráči kustodem se rozmázla o střídačku. Záložník Basileje, který působil ve švýcarských mládežnických reprezentacích a Albánii reprezentuje od 25. června 2014, nabízenou vodu vztekle zahodil.

VIDEO: Podívejte se na incident mezi kustodem a Xhakou

Kde pramenil Xhakův hněv? Albánci při premiéře na EURO nedokázali zareagovat na trefu Fabiana Schära z páté minuty a padli 0:1. Zápas navíc dohrávali 53 minut bez vyloučeného kapitána Cany. Historicky první bratrský souboj na evropském šampionátu tak ovládl Taulantův mladší bratr Granit, který odehrál za Švýcarsko celé utkání.

"Pro rodinu bylo mimořádné, že bratři hráli proti sobě. Možná to pro mě bylo trochu speciálnější než pro něj. Albánie působila velmi dobře a měla dvě velké šance," řekl po bitvě šťastnější Granit Xhaka, který nedávno přestoupil z Mönchengladbachu do Arsenalu.

Švýcaři mají ve skupině A stejně bodů jako Francie, která vede díky lepšímu skóre. Země helvétského kříže se v dalším duelu ve středu střetne s Rumunskem a Albánie s domácím výběrem.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Bratři na EURO proti sobě: Granit Xhaka hrající za Švýcarsko se zdraví s bratrem Taulantem, který reprezentuje Albánii
Bratři na EURO proti sobě: Granit Xhaka hrající za Švýcarsko se zdraví s bratrem Taulantem, který reprezentuje Albánii

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud