13. června 2016 • 18:49

Vácha a Jelínek o těsné prohře: Hrát bez míče je demotivující

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté proti úřadujícím mistrům Evropy ze Španělska bojovali, v obraně působili organizovaně. Představení na hranici možností jim na body ale v prvním utkání na EURO 2016 nestačilo - o prohře 0:1 rozhodl Piquého gól tři minuty před koncem. „Výkon našich se nám přesto líbil,“ shodli se vicemistr světa 1962 Josef Jelínek a záložník Sparty Lukáš Vácha, kteří komentovali zápas pro web iSport.cz.



Český obranný val držel španělské kouzelníky s míčem dlouho na uzdě. A když už se dostali do šance, skvěle zakročil brankář Petr Čech. „Byl to jednoznačně náš nejlepší hráč,“ hodnotil Jelínek.

Španělé, jak je v jejich zápasech zvykem, měli míč na svých kopačkách po většinu zápasu a tlačili do dobře připravené obrany. "Musí to být dost demotivující hrát bez míče, španělský styl je až otravný,“ hodnotil Vácha.

Čechy zdobila především velká bojovnost a pečlivá defenziva. „Naši plnili pokyny, byli velmi kompaktní,“ chválil Vácha své spoluhráče z kvalifikace.

Čas plynul a česká reprezentace byla blízko k důležitému bodu. Španělé v závěru ale ukázali svou sílu, vítězství jim vystřelil stoper Gerard Piqué. „Když je štěstí unavené, sedne si i na vola. Myslím si, že Španělům spadl kámen ze srdce. Naši ale měli taky své šance, standardka Krejčího byla parádní,“ připomněl bývalý reprezentant Jelínek i zajímavé situace před španělskou brankou.

Bod proti Španělsku by měl velkou cenu, svěřenci Pavla Vrby budou muset zabojovat v dalších dvou utkání. „Hráli jsme proti velmi silnému, možná nejsilnějšímu týmu, který na EURO je. Věřím v to, že příští zápasy budou vypadat jinak,“ je přesvědčený Vácha.

Vše o EURO 2016 čtěte ZDE >>>

Hrát bez míče je demotivující, řekl během zápasu záložník Vácha
Video se připravuje ...

Naším nejlepším hráčem byl Čech, hodnotil utkání se Španělskem legendární Jelínek
Video se připravuje ...

Vácha a Jelínek hodnotí gól Španělska: Škoda, že to na konci nevyšlo
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud