22. června 2016 • 10:50

Turci povstali! Česko jsme mohli porazit i 4:0, chválí je tisk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě jsme neskončili, hlásají novinové titulky v tureckých médiích po výhře tamních fotbalistů nad českými ve skupině EURO. Zatímco Češi jedou s jediným bodem domů, Turci čekají na výsledky dnešních zápasů, zda je posunou do osmifinále.



"Turecko vstalo z mrtvých," napsala agentura Anadolu. "Turecko přestávalo dýchat, ale góly Yilmaze a Tufana ho oživily," hlásá v podobném duchu deník Milliyet.

"Kdo říkal, že je konec? My jsme ještě neskončili!" stojí v titulku sportovního deníku Fanatik. "Nenastal konec, ale přišel nový začátek. Výhra nad Českem může přinést postup a v play off už se může stát cokoli," věří přední sportovní web fotoMac.tr.

"S trochou štěstí jsme mohli vyhrát i 4:0 a mít postup jistý. Ale musíme být vděční i za výhru, ovšem zaslouženou," zhodnotil zápas turecký server sporx.com.

Média oceňují zejména výkony brankáře Volkana Babacana, střelce úvodní branky Buraka Yilmaze a také devatenáctiletého talentu Emreho Mora, který první gól připravil. "Zázračné dítě," píše o něm list Milliyet. "A Babacan se zapsal do historie svými zákroky v zápase, kdy proti němu stál světoznámý brankář Petr Čech ," chválí Milliyet i tureckého gólmana.

Jak se fandilo v Lens? Turci se prali s Polákem, pak slavili
Video se připravuje ...

"Emre Mor vytvořil vítr, který foukal v náš prospěch. Přitom je to ještě dítě, ale byl klíčovou postavou. Vybojoval mnoho přímých kopů a zařídil gól pro Yilmaze, který rozptýlil našeho soupeře. Byl hlavním architektem vítězství," napsal komentátor deníku Habertürk.

Deník Hürriyet navíc poukazuje na nenápadnou, ale důležitou roli kapitána Ardy Turana.

Turecká média se hodně věnují také roztržce trenéra Fatiha Terima s televizí TRT. Nelíbilo se mu totiž, že v televizi kritizoval vystoupení Turků v prvních dvou zápasech profesor historie, který vyzval Terima k odstoupení. Proto odmítl televizi po zápase poskytnout rozhovor. "Proti vám osobně nic nemám, ale TRT nedám rozhovor," řekl Terim.

Více o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE>>>

Fotbalisté Turecka porazili Česko
Fotbalisté Turecka porazili Česko

Vízek: Byl to špatný rok pro náš fotbal
Video se připravuje ...

Hašek: Divák byl zklamán po každém utkání
Video se připravuje ...

Hašek: Hubník vystoupil tam, kam neměl. Hloupá chyba, tvrdí Vízek
Video se připravuje ...

Vízek o druhém tureckém gólu: Stalo se, čeho jsme se báli
Video se připravuje ...

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španělsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud