8. září 2012 • 09:33

Messiho paráda proti Paraguayi poslala Argentinu do čela kvalifikace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Argentiny porazili v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2014 Paraguay 3:1 a po šesté výhře ve všech zápasech za sebou se posunuli do čela tabulky. Hvězdou duelu byl barcelonský útočník Lionel Messi, jenž vstřelil poslední gól a ještě dvakrát trefil konstrukci branky.



Argentinci zdolali sousední Paraguay v domácím kvalifikačním utkání poprvé po 39 letech. Se třinácti body ze šesti zápasů tak vedou devítičlennou tabulku zóny CONMEBOL o bod před dvojicí Chile, Ekvádor.

Favorita poslal na stadionu Mária Kempese v Córdobě do vedení už v 2. minutě Angel di María. Hosté sice vyrovnali v 17. minutě díky proměněné Fabbrově penaltě za ruku Rodriga Braňi, ale Di Maríův spoluhráč z Realu Madrid Gonzalo Higuaín ještě do poločasu vstřelil druhý argentinský gól.

Výhru domácích pečetil v 63. minutě Messi, jenž se krásně trefil z více než 30 metrů z přímého kopu.

"Naštěstí to tam spadlo a díky dvougólovému vedení jsme se uklidnili. Oni si ale kromě penalty žádné šance nevypracovali," komentoval argentinský kapitán výkon Paraguaye, která zůstala v tabulce poslední se čtyřmi body.

VIDEO: Messiho nádherný gól z přímáku

"Nevím, jestli je tohle naše nejlepší období, ale už jsme vyhráli hodně zápasů za sebou, přípravy i kvalifikace. Měli bychom v tom pokračovat," dodal Messi, jenž v oněch šesti vítězných duelech nastřílel deset gólů.

V úterý nastoupí Argentinci v Peru, jež v pátek díky dvěma gólům Farfána zdolalo Venezuelu.

Kolumbie deklasovala 4:0 čtvrtou Uruguay a přiblížila se jí na rozdíl jednoho bodu. Skóre utkání otevřel už ve druhé minutě kanonýr Atlétika Madrid Radamel Falcao, jenž před týdnem v Superpoháru UEFA pokořil hattrickem Petra Čecha v brance Chelsea a nyní vyslal další varování Plzni, která se s Atlétikem utká v základní skupině Evropské ligy.

Útoční zabijáci. Messi, Higuaín a Di Mária patří k největším ofenzivním hvězdám španělské ligy i reprezentace
Útoční zabijáci. Messi, Higuaín a Di Mária patří k největším ofenzivním hvězdám španělské ligy i reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud