20. listopadu 2013 • 14:20

Zářez v Paříži? Francii při postupu sudí pomohli i okradli o gól

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Před čtyřmi lety se dostali fotbalisté Francie na MS, když postupový gól padl po neblaze proslulé ruce Thierry Henryho. A letos zase kaňka na postupu Ribéryho a spol. Jeden z tří gólů, který v odvetě přispěl k obratu baráže proti Ukrajině, padl po ofsajdu. Bouře se tentokrát nekoná.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 11. • 21:00
Francie
Francie
3:0
ONLINE
19. listopadu
21:00
Ukrajina
Ukrajina
Góly

Domácí: 22. Sakho, 34. Benzema, 73. Gusev (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Debuchy (78. Sagna), Varane, Sakho, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Benzema (82. Giroud), Ribéry

Hosté: Pjatov – Mandzjuk, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk – Bezus (64. Gusev) – Jarmolenko, Edmar, Rotan (C), Konopljanka – Zozulja (76. Selezňov)

Karty

Domácí: Sakho, Evra, Debuchy

Hosté: Rotan, Chačeridi, Chačeridi (č), Mandzjuk

Rozhodčí

Skomina – Zunic, Ul (všichni Slovinsko)

Stadion

Stade de France, Saint-Denis (kapacita 81338 míst)

Jedním z důvodů může být i fakt, že rozhodčí se v Paříži vůči domácím fotbalistům zachovali obojetně – nejdřív jim v jedné důležité situaci ukřivdili, pak zase pomohli.

Jejich druhý gól uznali v 34. minutě navzdory tomu, který padnul z ofsajdu. Televizní záběry prokázaly, že trefa Karima Benzemy skutečně nebyla regulérní a při přihrávce ze skrumáže od Cabayeho stal jednoznačně za bránícími Ukrajinci.

Jak poškodili Francii? Ve 30. minutě skórující Benzema není v době přihrávky v ofsajdu Jak poškodili Francii? Ve 30. minutě skórující Benzema není v době přihrávky v ofsajduFoto iSport.cz

Jenže jen o čtyři minuty dříve se mohli cítit Francouzi zase poškozeni. Ribéryho pas mířící znovu na Benzemu neměl s ofsajdem co do činění. Útočník Realu Madrid skóroval, ale radovat se kvůli verdiktu asistenta rozhodčího nemohl.

Jak pomohli Francii? Situace, ze které padl ve 34. minutě druhý gól Francie, je jasně ofsajdová. Benzemův gól platit neměl! Jak pomohli Francii? Situace, ze které padl ve 34. minutě druhý gól Francie, je jasně ofsajdová. Benzemův gól platit neměl!Foto iSport.cz

VIDEO | Tak vypadal neregulérní gól Francie na 2:0

K dovršení smůly si dali Ukrajinci v druhém poločase vlastní gól, kterým definitivně o šampionát přišli. "Tohle je kouzlo fotbalu," jásal po závěrečném hvizdu trenér Francie Didier Deschamps, který jako odměnu dostal prodloužení smlouvy.

Ani kouč Ukrajiny Michaljo Foremenko si nestěžoval na to, že rozhodčí jeho tým poškodili. "Chyběli nám oproti domácímu zápasu dva klíčoví obránci a měli jsme se na zápas lépe psychicky připravit. Naše hra nebyla vyvážená," analyzoval porážku.

Když před čtyřmi lety v baráži dali Francouzi vítězný gól v prodloužení odvety baráže proti Irsku po ruce Thierryho Henryho, byl z toho prvotřídní skandál. Vyřazený tým se dožadoval opakování zápasu, Irové bojkotovali francouzské zboží a celý problém dokonce dokonce osobně řešil irský premiér s francouzským prezidentem.

Oproti tehdejší rozbouřené atmosféře tentokrát francouzské oslavy nic neruší.

Šťastní fanoušci oslavují postup svého týmu na světový šampionát
Šťastní fanoušci oslavují postup svého týmu na světový šampionát

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud