Jonáš Bartoš
8. října 2016 • 04:20

Stadion, kde se na Němce píská. To Jarolíma v Hamburku milovali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HAMBURKU | Volksparkstadion, chcete-li Lidový stadion. Tak se jmenuje hrdá aréna v Hamburku, jediného města, ve kterém se dosud hrály všechny ročníky německé bundesligy. Dnes (20:45 na iSport.cz ONLINE) tam dojde ke kvalifikační bitvě o postup na MS mezi Německem a Českem. Domácí jsou jasní favorité, nicméně na stadion v přístavní metropoli nemají pěkné vzpomínky. Naopak několik českých fotbalistů v Hamburku působilo a ve městě si získalo značné sympatie.



Na stadion se pro mezinárodní zápasy vejde 51 500 diváků, večer proti Česku se čeká vyprodané hlediště. Volksparkstadion patří k moderním arénám, kde se hrálo například mistrovství světa 2006 či finále Evropské ligy 2010. Tribuny se trčí hodně vzhůru, stadion je velmi uzavřený a dokáže vytvořit pekelnou kulisu. Jediným negativem je hluk z letadel, která vzlétají a přistávají z nedalekého letiště.

„Je to velký stánek. Fanoušci jsou tady dobří, vždy Hamburk podporovali, i když se jim nedařilo,“ zavzpomínal útočník Václav Kadlec na své působení ve Frankfurtu. „Budu se snažit, abychom tady neudělali ostudu,“ usmál se trenér Karel Jarolím po dotazu na svého syna Davida, který se během svého působení v klubu zařadil mezi místní uznávané ikony.

Němci zde ovšem své mezinárodní zápasy nehrají příliš často, když už, tak s nevalnými výsledky. Selhali v přátelském zápase s Polskem (13. května 2014), který skončil remízou 0:0. Černou kaňkou je i remíza 1:1 z kvalifikace na světový šampionát 2010 s Finskem (1:1, 14. září 2009).

V Hamburku se Němcům nedaří. "Teď to bude jiné," slibuje Khedira
Video se připravuje ...

Stalo se, že domácí borci odcházeli za hlasitého pískotu publika. „Je jedno, v jakém městě se hraje. Poslední zápasy tady byly přáteláky, hrála jiná sestava, to nejde srovnávat. Nedělní zápas bude úplně jiný, bude vyprodáno a jde o kvalifikaci,“ uvedl německý záložník Sami Khedira. „Česko je papírově dobrý mančaft, určitě se kvalifikace hraje jinak, než přátelák. Doufám, že to bude pro diváky kvalitní podívaná, chceme podat dobrý výkon,“ dodal záložník Juventusu.

Němci věří, že nepříjemné vzpomínky na Hamburk proti Česku zlomí. „Bude vyprodáno, záleží na nás, jaká bude atmosféra. Je to velice důležitý zápas, myslím, že nás čeká velká podpora,“ doufal trenér Joachim Löw.

V Hamburku se prosadilo několik českých fotbalistů. Devět sezon zde odkopal David Jarolím, syn současného trenéra české fotbalové reprezentace. Před rokem a půl mu klub připravil nádhernou rozlučku, stadion mu tleskal vestoje. Stejně jako Jarolím se v klubu prosadil i stoper Tomáš Ujfaluši, ve čtyřech sezonách (2000 – 2004) zde stihl 105 zápasů. Oba nosili kapitánskou pásku a patří k váženým hráčům patřící do klubové minulosti.

Dres „dinousarů,“ jak se klubu kvůli nepřetržité účasti v elitní německé soutěži říká, oblékala řada dalších českých hráčů. Gólman Jaroslav Drobný (2010 – 2016), útočník Marek Heinz (2000 – 2002), stoper David Rozehnal (2009 – 2010), obránce Milan Fukal (200 – 2004) či záložník Petr Jiráček (2012 – 2015).

Jarolím: Pokud nebudeme odvážní směrem dopředu, bude to špatné
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud