10. října 2016 • 04:59

Jarolím řízne do sestavy. S Droppou v základu, případně na dva útočníky?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nářez z Německa je minulostí, nastal čas pro rychlé zvednutí hlav. Česká fotbalová reprezentace se už od neděle připravuje v Ostravě na kvalifikaci s Ázerbájdžánem (úterý 20:45 ONLINE). Po prohře 0:3 z Hamburku je pravděpodobné, že základní sestava dozná změn. Jak může složení českého týmu vypadat?



Sestava, taktické pokyny a možná i rozestavení se na jeden z klíčových duelů celé kvalifikace určitě změní. David Pavelka proti Ázerbájdžánu nenastoupí kvůli karetnímu trestu. Jiří Skalák (proti Německu náhradník) má ze sobotního duelu s Německem bolestivě naražené koleno a zatím není jisté, zda bude na úterní zápas v Ostravě připraven. K týmu se naopak připojil slávistický útočník Milan Škoda.

„Myslím si, že je třeba, aby na hřišti byla čerstvá krev, není to jen o nějakých dvanácti lidech, je to o všech hráčích v kádru. Nemůžeme teď říct, že bychom měli silné individuality, které bychom momentálně nemohli postrádat. A i hráčům jsem to říkal, že na některých postech může dojít k tomu, že se protočí,“ prohlásil po zápase v Hamburku trenér Karel Jarolím.

Dal tím jasně najevo, že už v hlavě přemýšlí o změnách. Individuální výkony některých hráčů se mu nelíbily a proto je pravděpodobné, že šanci dostanou muži ze střídačky. Co může český trenér udělat, aby jeho svěřenci důležitou bitvu zvládli?

Vaclík: Byla to čistá dominance Němců. Vědí o sobě
Video se připravuje ...

NÁVRAT KE DVĚMA ÚTOČNÍKŮM 

V úterý proti Ázerbájdžánu půjde úplně o jiný duel, než v Německu. Český soupeř dokázal v úvodu kvalifikace senzačně urvat šest bodů. Pokud ho Jarolímova družina chce dohnat, musí naplno bodovat. Tomu by mělo odpovídat i rozestavení, navíc český kouč po svém nástupu několikrát zdůraznil, že se mu hra na dva hroty víc líbí. Má z čeho vybírat. Milan Škoda se v neděli připojil k výpravě, nachystaní jsou i zbylí útočníci Václav Kadlec, Patrik Schick a Matěj Vydra, který nastoupil od začátku v Německu. Česko bude doma hnáno fanoušky, musí útočit. Není proč držet ofenzivní hráče na lavičce…  

NOVÁČEK DROPPA V ZÁKLADU?

V českém kádru pokračuje zkáza uprostřed pole. Už před Německem hlásil trenér Jarolím stav nejvyšší nouze, pomalu neměl kam sáhnout. Dodatečného povolání se dočkal Lukáš Droppa z ruského Tomsku, nečekané jméno a úplný reprezentační nováček. V Německu naskočil jako střídající hráč na premiérovou půlhodinku, svůj part zvládl obstojně. Proti Ázerbájdžánu se může dočkat ještě většího prostoru, dokonce rovnou v základní sestavě. Vykartoval se David Pavelka a český kouč už příliš na výběr nemá. „Pokud mě trenér postaví, budu připravený, ale může tam dát kohokoliv. Asi mám větší šanci, ale jsou i další možnosti, trenér může zvolit ofenzivnější sestavu,“ uvědomoval si Droppa hned po utkání v Hamburku.

Droppa: Čekal jsem, kdy přijde nervozita, ale nepřišla
Video se připravuje ...

KAM S GEBRE SELASSIEM?

Jméno pravého obránce se v souvislosti s reprezentací přetřásá v poslední době téměř neustále. Ač si vybudoval pevné místo v bundesligovém Werderu, zápas s Německem proseděl Gebre Selassie jen mezi náhradníky. Na jeho pozici trenér dává přednost Pavlu Kadeřábkovi, dalšímu bundesligovému plejerovi. „Samozřejmě je luxus mít takového hráče na lavičce, ale myslím si, že to bylo od trenéra správné zvolené řešení. Třeba to teď s Ázerbájdžánem bude jinak, nějak to promění a Gebreho postaví od začátku,“ uvedl v hodnocení utkání pro iSport.cz fotbalový expert Martin Hyský. Devětadvacetiletý hráč je použitelný i na levé straně obrany, případně jako pravý záložník.  

Jak můžou nastoupit Češi proti Ázerbájdžánu
Vaclík – Gebre Selassie, Suchý, Sivok, Novák – Petržela, Dočkal, Hořava (Droppa), Krejčí – Kadlec, Schick.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O NÁRODNÍM TÝMU ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Deník SportFoto Deník Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Suchý: Z našeho pohledu to vypadalo líp než na EURO se Španělskem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud