21. června 2015 • 20:45

Portugalci odmítli jistotu postupu, s Itálií remizovali 0:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italští fotbalisté remizovali na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Uherském Hradišti v zápase skupiny B s Portugalskem 0:0. Obhájci stříbra ze šampionátu v Izraeli tak musejí zvítězit ve středečním závěrečném utkání s Anglií, aby udrželi šanci na postup. Portugalsku k zajištění účasti v semifinále stačí získat bod z duelu se Švédskem.



Italský trenér Di Biagio udělal po nepovedeném úvodním utkání se Švédskem (1:2) pět změn v základní sestavě. Na druhé straně přes výhru 1:0 nad Anglií obměnil kouč Rui Jorge útočnou dvojici, přednost dostali Rafa Silva a Mané.

V prvním dějství byli aktivnější Italové, ihned po rozehrávce se do slibné šance dostal Benassi, jeho tvrdou střelu gólman Sá vyrazil na roh. Portugalský brankář se zaskvěl i o pět minut později proti Belottiho střele, jíž předcházela povedená Berardiho přihrávka do vápna. Poradil si i s nebezpečnou přízemní střelou Benassiho z 27. minuty. Portugalci si první vážnější příležitost vypracovali v závěru, po přihrávce Sérgia Oliveiry ale Mário netrefil branku.

I po přestávce začali svěřenci kouče Di Biagia útočně, Belotti trefil po Biraghiho centru břevno. Gól neoslavil útočník Palerma ani po patičce v 71. minutě. Na druhé straně se do slibné pozice dostal Paciencia, hlavou ale minul. V závěru vůbec poprvé Portugalci přímo ohrozili gólmana Bardiho, střídající Medeiros však neuspěl.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let - skupina B v Uherském Hradišti:

Itálie - Portugalsko 0:0
Rozhodčí:
Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Bernardeschi, Biraghi, Romagnoli - Paciencia. Diváci: 7085.

Itálie: Bardi - Zappacosta, Rugani, Romagnoli, Biraghi - Benassi, Crisetig (76. Trotta), Cataldi - Berardi, Belotti (85. Viviani), Battocchio (62. Bernardeschi). Trenér: Di Biagio.

Portugalsko: Sá - Esgaio, P. Oliveira, Ilori, Guerreiro - Carvalho - Mário (81. Tozé), B. Silva (78. Medeiros), S. Oliveira - R. Silva (54. Paciencia), Mané. Trenér: Rui Jorge.

Největší hvězda Italů na EURO Domenico Berardi větrá obranu Portugalska
Největší hvězda Italů na EURO Domenico Berardi větrá obranu Portugalska

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 1 2 0 2:1 5
2. Švédsko 3 1 1 1 3:3 4
3. Itálie 3 1 1 1 4:3 4
4. Anglie 3 1 0 2 2:4 3

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud