Jakub Dvořák
25. března 2017 • 04:55

Lvíčata bez Schicka a spol.? Souček či Nečas nahradili hvězdy, Černý zářil

Vstoupit do diskuse
0
  • Česká jednadvacítka slaví hattrick Václava Černého (třetí zleva) do sítě SlovenskaČeská jednadvacítka slaví hattrick Václava Černého (třetí zleva) do sítě SlovenskaFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Že nejsou k dispozici opory? Nevadí. Česká fotbalová jednadvacítka si umí poradit. V prvním přípravném utkání v novém roce proti Slovensku (4:1) takřka nebylo ani znát, že chybí jména Schick, Jankto či Barák. O svou pozornost si trenérovi Vítězslavu Lavičkovi řekli boleslavský Jakub Nečas, Tomáš Souček a Zdeněk Linhart. Podívejte se, jak česká lvíčata nahradila v mezistátním derby své klíčové hráče.

  • Patrik Schick – Zdeněk Linhart

    Zdeněk Linhart se raduje ze svého gólu v přípravě jednadvacítky se SlovenskemFoto Michal Beránek (Sport)

    Asi nejcitelnější ztráta pro Lavičkův výběr. Místo nejlepšího střelce uplynulé kvalifikace na ME v Polsku nastoupil na hrotu útočník Zdeněk Linhart a nevedl si špatně. Proti hostujícím stoperům to měl i kvůli menšímu vzrůstu těžké, ale pral se statečně. V 16. minutě se zpoza vápna rozhodl ke střele a jeho pokus zaplul do slovenské branky. Navíc byl i u čtvrté branky. To si vyměnil míč s Jakubem Nečasem, který vypálil a z dorážky skóroval Václav Černý. „Odpracoval velké penzum práce. Potěšil mě,“ souhlasil s dobrým výkonem trenér Vítězslav Lavička.

    Lavička po demolici Slováků: Překvapil Nečas, potěšil Černý
    Video se připravuje ...

    Česko - Slovensko 4:1. Černý v derby jednadvacítek zazářil hattrickem - čtěte ZDE »

  • Jakub Jankto – Jakub Nečas

    Čeští fotbalisté do 21 let se radují z gólu v zápase se SlovenskemFoto ČTK

    Ani na levém kraji zálohy nemusí český výběr trápit absence záložníka italského Udine, který si plnil povinnosti v reprezentačním A týmu. Místo něho operovalo boleslavské křídlo Jakub Nečas. Malý, ale mrštný technik dělal Slovákům potíže především v prvním poločase. Nebál se své spoluhráče uvolňovat efektními patičkami a dlouho mu to vycházelo. Po jeho akci padl třetí český gól a prsty měl i ve čtvrtém, kdy jeho vyraženou střelu doklepl Václav Černý. „Odehrál velmi dobrý zápas. Byl aktivní a na konci toho měl taky dost,“ řekl o něm trenér Lavička.

    Zdeněk Linhart se raduje ze svého gólu v přípravě jednadvacítky se Slovenskem
    Zdeněk Linhart se raduje ze svého gólu v přípravě jednadvacítky se Slovenskem

  • Antonín Barák – Tomáš Souček

    Tomáš Souček a Michal Trávník gratulují Václavu Černému k první trefě do slovenské sítěFoto Michal Beránek (Sport)

    Sice není tak produktivní směrem dopředu, ale na hřišti zastal mnoho práce. Působil jako spojka mezi obranou a ofenzivou. Nebál se přenášet hru, často si dovolil i kličku. Svým stylem působil na hřišti jako „chobotnice“, která krade míče a posílá je hned dál. Navíc zápas dohrával s kapitánskou páskou, kterou převzal po vystřídaném Aleši Čermákovi.

    Souček po debutu za Liberec: Mohl jsem zůstat ve Slavii, ale chci hrát - čtěte ZDE »

  • Muž zápasu – Václav Černý

    Václav Černý chytrou střelou překonává slovenského brankáře Adriána ChovanaFoto Michal Beránek (Sport)

    Výkon jako hrom! Tři góly do slovenské branky rovnou během prvního poločasu. Křídlo Ajaxu Amsterdam popravilo svěřence Pavla Hapala nekompromisním způsobem. „Pracuje velmi zodpovědně. Víme, jaké výkony podává ve druhé lize. I tam ukazuje platnost, efektivitu a produktivitu,“ chválil svého svěřence kouč Vítězslav Lavička.

    Černý po hattricku za poločas: V Ajaxu se dívali, už mi psali z vedení - čtěte ZDE »

    Nad áčkem nepřemýšlím, řekl Černý po hattricku za jednadvacítku
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud