9. listopadu 2010 • 19:30

Mladí Češi jsou favorité ME, říká kouč Albionu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let jsou favoritem skupiny B na mistrovství Evropy v Dánsku podle trenérů Anglie i Španělska, s kterými se výběr kouče Jakuba Dovalila střetne v základní části. Anglický kouč Stuart Pearce dokonce označil český tým za velkého kandidáta na celkový triumf v závěrečném turnaji.



"Je to velmi těžká skupina, o tom není pochyb. Češi byli nasazeni jako číslo jedna, Španělsko má silné výběry ve všech věkových kategoriích," uvedl Pearce po dnešním losování v Aalborgu.

"Momentálně jsou Češi možná favoritem celého šampionátu, protože prošli pohodově kvalifikací i baráží," řekl bývalý dlouholetý obránce anglické reprezentace.



Také španělský trenér Luis Milla ocenil úspěšné tažení českého mužstva v kvalifikaci, v níž Dovalilovi svěřenci ztratili body jen remízou s Německem. "Výsledky Čechů byly mimořádné," prohlásil. Nepodceňuje ani Ukrajinu. "Hráli jsme ve skupině s Nizozemskem, které má špičkový tým a v baráži s Ukrajinou vypadlo. Vědět o Ukrajině tohle úplně stačí," řekl Milla.

Ukrajinci se mohou zdát jako outsider skupiny, ale rozhodně se tak netváří. "Budeme chtít vyhrát každý zápas ve skupině i celý turnaj. Nemáme žádné menší cíle, chceme maximum," uvedl trenér Pavlo Jakovenko.

Vysypal i charakteristiky soupeřů. "Česká republika preferuje fyzickou hru, Španělé hrají technicky a Anglie má směs obojího. Nám je ale jedno, s kým budeme hrát," řekl sebevědomě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud