23. května 2011 • 12:25

Laštůvka musel na operaci, do Japonska nepojede

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Jan Laštůvka se reprezentačnímu kouči Michalu Bílkovi musel omluvit z nominace na červnový turnaj Kirin Cup v Japonsku. Osmadvacetiletý gólman ukrajinského Dněpropetrovska dnes podstoupil operaci poraněného menisku.



Bolesti v koleně Laštůvku sužovaly už v průběhu posledních týdnů. Bývalý ostravský brankář však se sebezapřením odchytal ještě závěrečná čtyři utkání sezony.

"Táhlo se to asi tři týdny, od zápasu s Luhaňskem. Při magnetické rezonanci se přišlo na to, že je poškozený meniskus, ale my jsme ještě pořád měli naději na třetí místo a hlavně byla šance na postup do finále Ukrajinského poháru. Trenér chtěl, abych sezonu dochytal," řekl ČTK Laštůvka, kterého dnes operovali na ortopedické klinice v Petřvaldu u Karviné.

Vydařený závěr sezony, v němž v posledních pěti kolech neinkasoval a do příští sezony si přenese neprůstřelnost trvající 492 minut, si však neprotáhne o zájezd do Japonska. Na turnaji Kirin Cup (4-7. června) se mu přitom reálně rýsovala šance na reprezentační debut.

"S trenérem Bílkem jsem mluvil a on říkal, že bych dostal šanci. Samozřejmě to mrzí, reprezentace je reprezentace. Ale na Ukrajině začínáme přípravu už 13. června a já musím být připravený. I takhle to bude hodně na knap," vysvětlil Laštůvka.

Dněpr s Laštůvkou v bráně obsadil v ukrajinské lize nakonec čtvrté místo a bude hrát Evropskou ligu. Český legionář si však pochvaluje, že za půlrok pod vedením španělského trenérského štábu v čele se známým Juandem Rámosem dostává hra hlavu a patu.

"Poslední zápasy jsme odehráli opravdu dobře, kombinačně, na jeden dva doteky. Je to velký příslib pro novou sezonu, celý manšaft se s příchodem Španělů zvedl. Škoda, že jsme poztráceli moc bodů na začátku sezony, mohli jsme hrát o druhé místo," tvrdil Laštůvka.

Náhradník Petra Čecha v české reprezentaci má s ukrajinským celkem ještě na rok smlouvu. Z Dněpropetrovsku se mu nechce. "Nikam neutíkám, jsem tu spokojený. Trenér mi dal důvěru, pravidelně chytám. Příští rok budeme chtít prohnat Dynamo (Kyjev) a Šachtar (Doněck)," dodal Laštůvka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud