31. března 2015 • 21:28

Čišo bojuj! Slováci a Češi povzbudili vážně nemocného Čišovského

Autor: pod, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Viktorie Plzeň Marián Čišovský trpí vážnou nemocí, která mu už možná nikdy nedovolí vrátit se na hřiště. Před vzájemným zápasem Slovenska a Česka ho fotbalisté obou týmů podpořili společně s transparentem, který hlásal „Čišo bojuj!“.



Ještě než došlo k výkopu, byl na stadionu k vidění velmi emocionální moment. Povzbuzení se Čišovskému dostalo od slovenských a českých reprezentantů najednou. Po nástupu na trávník se seřadili a vyfotili za roztaženým transparentem. Svého kamaráda povzdbudili na dálku: „Čišo bojuj! Myslíme na teba, ty to zvládneš!“. Potleskem vyslal na dálku slovenskému obránci podporu i zaplněný stadion v Žilině.

O transparentu čeští hráči netušili. „Já jsem se to dozvěděl až na hřišti, když nás rozhodčí svolali a my se promíchali s protihráči. Musím říct, že je to vynikající nápad. „Čišo“ si tu podporu určitě zaslouží. Všichni věříme, že svou těžkou životní situaci zvládne," řekl po utkání český brankář Tomáš Vaclík

Vážný stav svého hráče přiznala v lednu i Viktoria Plzeň. Čím přesně zkušený obránce trpí, ale klub neřekl. „Marián logicky nechtěl své zdravotní obtíže zveřejňovat, nicméně ve světle výše popsaného požádal klub o krátké prohlášení. V posledních měsících se potýká s vážnou chorobou, která mu zabraňuje v návratu na hřiště,“ uvedl  generální manažer Adolf Šádek.

Podle informací Blesku postihla Čišovského Amyotrofická laterální skleróza. S tímto onemocněním, které napadá mozek a způsobuje ztrátu motorických buněk mozku a míchy ovládajících svalové pohyby, bojuje například expremiér Stanislav Gross.

Čišovský nastoupil v dresu Plzně k poslednímu utkání 29. března 2014, poté ho vyřadilo ze hry zranění kolene. K těmto zdravotním potížím se později přidala zákeřná choroba.

Vaclík: Nechytatelná střela to nebyla
Video se připravuje ...

Hamšík: S reprezentací prožíváme nejlepší období
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud